Recensie: Cress (De Lunar Chronicles #3)

Titel: Cress (De Lunar Chronicles #3)

Auteur: Marissa Meyer

Vertaling: Sandra C. Hessels

Genre: Science Fiction, Fantasy, Young Adult

Uitgeverij: Blossom Books

Bladzijdes: 576

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789020678925

Prijs: 18,99

Link naar de pagina op Goodreads

Cress is al zeven jaar in een satelliet, waar ze moet werken voor koningin Levana. Ze is een techneut die Cinder en haar groep moet opsturen, hoewel ze maar al te graag bevrijd wil zijn van de satelliet en mensen wil spreken. Dat komt goed uit, want Cinder, Scarlet, Wolf, Thorne en Iko komen haar halen! Deze missie pakt alleen niet goed uit, en Cress belandt op planeet aarde met Thorne, gescheiden van de rest van de groep. Cinder en haar vrienden moeten elkaar weer zien te vinden, maar ook het nadere onheil van Koningin Levana stoppen…

Twee jaar geleden kwam Marissa Meyer naar Nederland en las ik Cinder en Scarlet met heel veel plezier. Ik wilde zeker door met deze serie, maar door vele andere boeken kwam het er maar niet van. Gelukkig had ik de afgelopen tijd een geslonken leesstapel, dus zo kon ik eindelijk verder met deze serie! Zou ik net zo genieten van het derde deel als de vorige boeken?

Hoewel ik de vorige twee delen jaren geleden had gelezen, kwam ik er gelukkig met gemak weer in. Marissa’s schrijfstijl is zo toegankelijk, ik vloog gewoon door dit boek heen! Ze weet een sprookjesachtige sfeer, kleurrijke personages en science-fiction elementen te combineren tot een fantastisch avontuur waarin je vanuit verschillende perspectieven alle oplopende spanningen op aarde en in de ruimte volgt. Ik moest totaal niet wennen, ik zat er meteen lekker in en dat bleef zo door de rest van het verhaal!

De personages waren ook weer erg fijn om mee te maken. Cress wordt geïntroduceerd in het verhaal, een meisje die al jaren opgesloten zit in een satelliet. Op sociaal vlak is ze geen expert, maar dat maakt haar juist zo grappig! Ze is zo dromerig, kan lekker dramatisch doen en ontdekt met opengeslagen mond de planeet aarde. Ondanks haar dromerige houding weet ze wel een weg te vinden en kan ze anderen helpen. Ook genoot ik weer enorm van de andere personages. Iko is zo’n hilarische robot met haar opmerkingen, terwijl Thorne echt een heerlijke zelfingenomen jongen is met een goud hartje. Cinder wordt steeds sterker, en Wolf en Scarlet zijn zo ontzettend aandoenlijk. De groep heeft een geweldige dynamiek en zorgt ervoor dat je met veel plezier alle avonturen van ze volgt.

Het avontuur is ook weer erg pakkend en zit vol toffe hoofdstukken met spanning en flink wat actie. Zeker richting het einde lopen de spanningen en de emoties hoog op en begin je steeds meer te geven om alle personages. Ook krijg je al een klein beeld van Winter, het personage voor het volgende boek. Het boek eindigt zo spannend, en nu kan ik niet wachten om het slotdeel en Levana te gaan lezen.

Beoordeling: 9/10

2 reacties

  1. Jaaaaaa, de serie wordt steeds beter! Nu moet je echt snel Winter lezen, maar bereid je maar voor op een boek hangover.

    1. Ik ben benieuwd! 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.