Recensie: Dance or Die (Truth or Dance #3)

Titel: Dance or Die (Truth or Dance #3)

Auteur: Chinouk Thijssen

Genre: Thriller, Young Adult, Spanning

Uitgeverij: Clavis

Bladzijdes: 293

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789044837438

Prijs: 17,95

Link naar de pagina op Goodreads

India gaat beginnen met haar laatste jaar aan de dansopleiding. Daarna kan ze auditie doen voor het Nationale Ballet, maar ondanks dit mooie vooruitzicht is ze erg bang. Ze wordt nog steeds bestookt met enge berichten van Truth or Dance. Ze weet nog steeds niet wie er achter de berichtjes zit, maar India is doodsbang dat de dader dit laatste jaar pas echt hard zal toeslaan…

Truth or Dance is een trilogie waar ik een groot fan van ben geworden. De schrijfstijl van Chinouk Thijssen is zo vlot, het verhaal is erg spannend en ik zit constant na te denken aan eventuele daders. Wie zou nou de persoon achter de berichtjes zijn? Ik had wat mensen op het oog, maar had ik ook de juiste dader te pakken?

Wederom heeft dit boek weer een heerlijke schrijfstijl waar ik met gemak doorheen ging. Ik bingewatch veel series, maar Chinouks boeken zijn altijd een bingeread waard! De spanning is constant aanwezig, waardoor ik haast niet wilde stoppen met lezen. Chinouk houdt het verhaal lekker duister en ook in dit boek zijn er weer wat schokkende gebeurtenissen die je kippenvel bezorgen. Slachtoffers worden er met gemak gemaakt en Truth or Dance wordt met de bladzijde kwaadaardiger en enger. Dit boek is zeker niet voor watjes!

De personages bleven erg realistisch en India vond ik een erg fijn personage. Haar angststoornis werd beschreven en ik leefde met haar mee, helemaal met alle heftige gebeurtenissen die ze moet meemaken. Daarbij was ik in het boek constant op zoek naar de dader. Drie boeken gelezen, en had ik de dader te pakken? Nou, overduidelijk niet. De dader was voor mij een enorme verrassing, ik was echt volledig in shock! Chinouk weet je constant op het verkeerde pad te brengen en de motieven van de dader waren ook heel logisch.

Ja, dat einde zorgde ervoor dat ik op het puntje van mijn stoel zat. Wauw, deze trilogie is echt een meesterwerk! De balletwereld wordt erg gedetailleerd beschreven, de personages zijn realistisch, de spanning is om te snijden en de dader is heel subtiel in het verhaal verwerkt. Ik kan nu al niet wachten op Chinouks volgende verhaal, want ze heeft duidelijk laten zien dat ze als auteur een enorme groei heeft doorgemaakt en dat ze een van de beste YA-thrillerschrijvers is!

Beoordeling: 10/10

Ik heb dit boek mogen ontvangen van de uitgeverij, in ruil voor een eerlijke recensie en promotie op social-media, waar ik de uitgeverij erg dankbaar voor ben.

2 reacties

  1. Wow, wat een geweldige recensie, Joost! Dank je wel!

    1. En jij bedankt voor deze geweldige trilogie! 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.