Recensie: De afstand tussen jou en mij

Titel: De afstand tussen jou en mij

Auteur: Marina Gessner

Genre: Romantiek, Young Adult

Uitgeverij: BlossomBooks

Bladzijdes: 318

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789020679953

Prijs: 17,50

Cijfer: 4/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

McKenna staat op het punt om op avontuur te gaan. Ze heeft een vriendje, ze kan naar een goede universiteit, maar ze stelt haar studie een jaar uit om samen met haar beste vriendin Courtney de Appalachian Trail te lopen, een wandeltocht van 3500 kilometer. Net wanneer het tweetal op pad gaat, blaast Courtney de reis af omdat ze haar vriendje niet kan missen. McKenna besluit in haar eentje de reis af te leggen en ontmoet onderweg Sam, die is weggelopen van huis. 

 

Omdat ik tijdens de voorbereidingen van Yalfest hielp met het vullen van de goodiebags, mocht ik zelf ook een goodiebag meenemen als bedankje. In de goodiebag zat onder andere De afstand tussen jou en mij, een boek waar ik best nieuwsgierig naar was. BlossomBooks geeft vaker mooie boeken uit en ik na de lovende recensie van Ellis wist ik zeker dat ik het boek zou gaan waarderen. Dit boek begon al goed, maar helaas heb ik een ontevreden gevoel toen ik het boek eenmaal uitlas.

Laten we beginnen met de goede kanten van het boek. De cover vond ik al heel fris, zacht en duidelijk. Daarbij wist de schrijfstijl mij ook aan te spreken. Marina Gessner zorgt ervoor dat je de hele wandeltocht voelt, het was net alsof ik ook verschillende staten van Amerika afliep! Naast de beschrijvingen van de natuur en de avonturen die McKenna en Sam meemaken, is er ook genoeg aandacht besteed aan de emoties van de personages.

 

Het verhaal wist mij in het begin te amuseren, maar uiteindelijk vond ik het verhaal rare wendingen maken waar ik het compleet niet mee eens was. Het beginnend avontuur en de ontmoeting van Sam en McKenna vond ik erg mooi gedaan. Je merkt hoeveel moeite beide personages hebben met het begin van de reis. Het achtergrondverhaal van Sam had veel pijn en problemen en ik leefde al snel met hem mee. Halverwege het verhaal kon ik jammer genoeg niet meer genieten van het verhaal. De spanning kwam echt totaal uit het niets en werd alleen maar gebruikt om het verhaal een bepaalde afloop te geven. Daarbij vond ik de mythische verhalen/spookverhalen grote onzin en de allerlaatste zin vond ik zo cliché dat ik er spontaan sluiptrekkingen van kreeg.

 

McKenna werd vaak een kick-ass vrouw genoemd door verschillende lezers. Hier ben ik het deels mee eens, maar aan de andere kant vond ik haar besluiteloos overkomen. Haar keuze om alleen de wandeltocht te lopen vond ik heel stoer. Ze vond het begin onwijs moeilijk, maar hield stug door en ook aan het einde laat ze zien dat ze is veranderd in een sterke vrouw. Op romantisch vlak vond ik McKenna juist heel irritant. Op het climax van romantische momenten haakte ze opeens enorm af of deed ze de meest domme dingen. Ook Sam vond ik heel onbegrijpelijk. In het begin leek het mij een jongen met een tragisch verleden, maar later werd hij meer afgezet als een player. Daarbij werden de personages afgebeeld als de meest mooie mensen op aarde, terwijl BlossomBooks toch juist streed voor diversiteit in personages en niet hield van de standaard aantrekkelijke blanke personages? Nee, De afstand tussen jou en mij zat eerst dichtbij mijn hart, maar uiteindelijk heb ik er enorm veel afstand van gedaan. Voor liefhebbers van onbekende wandelavonturen is dit vast een ideaal boek, maar het heeft mij teleurgesteld.

3 reacties

    • Joy Stoker op mei 21, 2016 om 10:14 pm
    • Reageer

    Spioler alert! Joost waarom doe je me dit aan je steekt me door mijn boek houdende hart!

    1. Spoiler alert? Wat bedoel je? Naar mijn ogen heb ik niks verklapt over het plot van het verhaal :O

  1. Oeh jammer dat je ‘m niet zo vond, ik ben er heel benieuwd naar!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.