Recensie: De apocalyps suite (Umbrella Academy #1)

Titel: De apocalyps suite (Umbrella Academy #1)

Auteur: Gerard Way, Gabriel Bá

Vertaling: Toon Dohmen

Genre: Graphic novel

Uitgeverij: De vliegende Hollander

Bladzijdes: 184

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789049500719

Prijs: 17,50 (beursprijs om Dutch Comic Con 5,00)

Link naar de pagina op Goodreads

 

Op een dag bevallen 47 vrouwen plots van een kind, terwijl ze geen partner hadden of de dag ervoor zwanger waren. Reginald Hargreeves adopteert zeven kinderen, want hij wil de wereld redden. Deze kinderen groeien op met bepaalde krachten en worden de Umbrella Academy genoemd. Jaren gaan voorbij en Reginald sterft, waardoor alle kinderen (die nu zijn opgegroeid tot volwassenen) weer samen komen. Nummer vijf komt uit de toekomst en vertelt de rest dat de aarde vernietigd zal worden over een paar dagen. Kan de Umbrella Academy de apocalyps stoppen?

 

Veel mensen zijn laaiend over de Netflixserie The Umbrella Academy, waaronder ik. Deze serie is gebaseerd op een graphic novel serie van Gerard Way, de zanger van My Chemical Romance. Ik wilde heel graag deze graphic novels lezen, maar deze zijn moeilijk te vinden. Ik kon alleen, wonder boven wonder, de vertaalde versie uit 2010 op Dutch Comic Con vinden voor een verlaagde prijs! Die moest gewoon mee. Hoe zou de graphic novel zijn?

Gerard Way is niet alleen een goede muzikant, maar hij heeft ook een fantastisch verhaal bedacht. Het verhaal in de graphic novel is wel anders dan de serie, maar de hoofdlijn wordt gevolgd en personages zijn iets veranderd. Een paar personages zijn erbij, anderen hebben een ander uiterlijk of andere eigenschappen, maar je merkt heel goed dat de serie is gebaseerd op dit boek! Het verhaal is spannend, divers en ook met wat humor. Ik vond het een mooie afwisseling, net zoals de serie!

 

De tekenstijl vind ik wel wat hebben. De kleuren zijn meestal wat duister, de lijnen zijn erg scherp en alle scènes lopen vloeiend. Ik had niet het idee dat ik bepaalde dingen miste, het had een fijn tempo. Ook kan je genieten van wat extra content in deze bundel. Zo zijn er schetsen van personages aan het einde van het boek, met ook wat korte verhalen. Het levert echt een mooi geheel en je merkt hoeveel aandacht Gerard en Gabriel hebben besteed aan dit verhaal.

 

Het einde maakt je zeker nieuwsgierig naar het vervolg (hoewel de serie wat hints geeft naar het tweede deel) en ik hoop ook zeker dat deze graphic novel-serie weer opgepakt gaat worden in Nederland, want hier lees ik graag meer van! Als je van de serie hebt genoten, ga je verrast worden door de verandering en de sprekende personages. Op Dutch Comic Con kan je op de volgende editie extra goed uitkijken naar deze graphic novel, want voor deze prijs kan je deze gewoon niet laten liggen!

Beoordeling: 8/10

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.