Recensie: De Cirkel (Engelfors #1)

Titel: De Cirkel (Engelfors #1)

Auteur: Mats Strandberg & Sara B. Elfgren

Genre: Fantasy, Young Adult

Uitgeverij: Bruna

Bladzijdes: 404

Bindwijze: Paperback

Prijs: 10,00

Cijfer: 8/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Minoo, Rebecka, Vanessa, Anna-Karin, Linnéa en Ida wonen in het stadje Engelfors en beginnen aan hun nieuwe schooljaar. Hun rustige schooljaar wordt verstoord door de zelfmoord van een klasgenoot van de meiden. Normaal zouden deze zes meiden elkaar nooit spreken, maar het lot brengt ze samen als ze op een avond bij een mysterieuze rode maan samenkomen in een park waar ze te horen krijgen dat ze uitverkorenen zijn in een grote strijd… Er is een eeuwenoud Kwaad in Engelfors en de meiden moeten samenwerken om dit grote Kwaad te bestrijden, maar lukt dat wel als het gevaar telkens dichtbij is? De zelfmoord van hun klasgenoot is wellicht helemaal geen zelfmoord en zit er veel meer achter…

 

In de zomer zag ik De Cirkel in de boekenzolder liggen, een winkel in Leiden waar je gratis boeken kan halen. De Cirkel leek mij een heel tof boek, dus die nam ik zeker mee naar huis! Aangezien de eerste helft van het derde deel pas uit is gekomen, vond ik het hoog tijd om eens te gaan beginnen met deze serie. Ik had weinig verwachtingen en had nog niet heel veel gelezen over de Engelfors-trilogie, dus ik kon met een frisse blik beginnen in dit boek!

 

In De Cirkel draait het allemaal om spanning, mysterie en een vleugje magie. Hoewel De Cirkel best een flinke pil is en de bladzijdes erg groot zijn, ging ik toch snel door dit boek heen door de schrijfstijl die je aandacht vasthoudt. Net wanneer het weer kalm begint te worden, is er sprake van een grote wending, spannende gebeurtenis of nieuwe ontwikkeling in het verhaal. De constante dreiging is aanwezig en wie dit grote Kwaad precies is? Daar probeer je samen met deze meiden achter te komen. Je leest telkens vanuit het perspectief van één van de meiden, maar dit boek is ook zeker geschikt voor jongens, aangezien de spanning en de diverse personages ervoor zorgen dat je door wilt lezen!

 

De verschillende personages vond ik in het begin nogal verwarrend. Het was soms moeilijk om alle meiden uit elkaar te houden, maar hoe verder je leest, hoe meer je ziet dat er veel verschillen zitten tussen de meiden. Helemaal als bepaalde gaven bekend worden gemaakt, krijg je steeds meer een mooi beeld van alle personages. In deze serie is wat magie te vinden, maar ik verklap niet wat dit precies is. Ik kan wel zeggen dat ik het erg aangenaam vond en hoewel ik vaker boeken heb gelezen waarin dit bepaalde paranormale wezen/persoon wordt toegelicht, las ik een versie die ik nog niet had gelezen.

 

Halverwege het verhaal had het boek mij nog meer te pakken en was ik verbaasd door de plotwendingen in het verhaal. Ik had vermoedens wie het grote Kwaad zou zijn, maar ik zat er gloeiend naast en de climax van het verhaal vond ik erg tof! Dit maakt mij zeker nieuwsgierig naar de rest van de serie, ik wil dolgraag weten hoe het verder gaat en hoe de personages zich de komende tijd gaan ontwikkelen! In De Cirkel zie je al veel vooruitgang in de personages, maar ze hebben nog een lange weg te gaan en nog veel vragen zijn onbeantwoord. Deel twee, Vuur, ga ik dan ook snel lezen! De Engelfors-trilogie is een spannend verhaal met magie en vraagt naar meer!

3 reacties

  1. Het klinkt heel erg spannend!

  2. Het is zo lang geleden dat ik young adults heb gelezen maar door jouw enthousiasme krijg ik zin om er weer eens één op te pakken :’). Ik denk dat ik ‘m in de gaten houd in de hoop een boek tegen te komen dat ik eens kan uitproberen.

    En hemel wat een leessnelheid heb je zeg. Ik was zo trots op mijn zeventig boeken van vorig jaar maar meer dan honderd, ik ben oprecht onder de indrukt.

  3. Ik hou van deze serie! Heb nog een boekenbon liggen en daar ga ik zeker De Sleutel van kopen 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.