Recensie: De duisternis van hoop (Strijd om Elementia #3)

Titel: De duisternis van hoop (Strijd om Elementia #3)

Auteur: Sean Fay Wolfe

Genre: Kinderen, Spanning, Middle Grade

Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf

Bladzijdes: 300

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789000349982

Prijs: 12,50

Cijfer: 8/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Elementia heeft veel gevaren de afgelopen tijd gekregen. De Noctem-alliantie wordt steeds sterker en gaat geen gevecht uit de weg. Stan is niet in Element City, terwijl alle bewoners hem juist ontzettend nodig hebben. Er gaan al mensen op pad om in te breken in de Noctem-alliantie, maar dat wordt niet al te makkelijk. Wanneer onze helden weten wie de leider van de alliantie, lord Tenebris, daadwerkelijk is, ligt het lot van Elementia en misschien zelfs de hele game in handen van Stan… Kan het grote kwaad ooit bestreden worden?

Strijd om Elementia is een hele spannende en originele serie dat zich afspeelt in de game Minecraft. In de server Elementia kan je nooit meer de server in als je erin sterft, dus het is erg gevaarlijk om in deze server te duiken! In het vorige deel kwam de Noctem-alliantie naar boven drijven en zijn ze nu een grote vijand geworden voor Stan en zijn vrienden. Ik was heel benieuwd hoe dit avontuur verder zou gaan, tijd om weer in Minecraft te duiken!

 

Net als de vorige twee delen is dit boek lekker spannend en is er genoeg actie. Je leest dit verhaal vanuit verschillende perspectieven, zodat je telkens weer een andere kant ziet van de strijd om Elementia. Spelers infiltreren de alliantie, Stan gaat op een eigen uniek avontuur en andere personages komen achter duistere geheimen. Hoewel  er geen epische gevechten komen in dit boek, is het wel een mooie aanloop naar het spectaculaire vierde en laatste deel van de serie.

 

Ik vond het erg gaaf om te zien dat de Minecraft-elementen die zijn verwerkt in de boeken nog uitgebreider wordt. Het verhaal ging in de vorige delen voornamelijk over alle problemen in de server, maar in dit deel kom je er achter dat er een groter geheel is. En de identiteit achter lord Tenebris… Wow, dat is pas echt een gewaagde vijand! Stan moet een enorme taak gaan vervullen en ik vraag me daadwerkelijk af of hem dat wel gaat lukken, want deze strijd zal niet zonder slachtoffers gebeuren… Het is gaaf om te zien hoe de personages zich ontwikkelen en hoe deze strijd zich omhoog werkt naar een fenomenale afsluiter.

 

De duisternis van hoop zit weer vol spannende gevechten, verbazingwekkende ontdekkingen en een aanloop naar een strijd waarvan de uitkomst niet zeker is. Laat dat laatste deel maar snel komen, ik kan niet wachten om erachter te komen hoe het zal vergaan met Stan en zijn bondgenoten!

1 reactie

  1. Ik vond het eerste deel echt verschrikkelijk, maar dat kan ook komen omdat ik helemaal geen zin had om het te lezen.
    Ik heb je trouwens getagd voor de Panic! at the Disco tag. 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.