Recensie: De Edele (De Summoner #2)

Titel: De Edele (De Summoner #2)

Auteur: Taran Matharu

Vertaling: Henny van Gulik

Genre: Fantasy, Young Adult

Uitgeverij: Van Goor, Best of YA

Bladzijdes: 366

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789000358311

Prijs: 18,99

Cijfer: 9/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Fletcher heeft het na het toernooi niet al te best gehad. Hij zit al een jaar opgesloten in de kerkers van Pelt, klaar om berecht te worden. Hij wordt berecht door de Onderzoeksraad, die Fletcher bij voorbaat al niet mogen. Tijdens zijn proces loopt het anders dan verwacht en ontdekt Fletcher veel over zijn afkomst, maar veel tijd om uit te rusten heeft hij niet: de afgestudeerden van de Vocans Academie moeten de jungle van de orks in om de groeiende macht van de orks te stoppen. Kan Fletcher deze missie met zijn vrienden halen, of zijn de orks te sterk?

De Summoner is alleen al door De Nieuweling één van mijn favoriete fantasyseries geworden. De wereld is zo fantastisch beschreven, de personages zijn divers en bijzonder en het hele systeem van magie is goed in elkaar gezet. Ik keek al een hele lange tijd uit naar De Edele, aangezien ik niet kon wachten om meer te lezen over Fletcher en zijn demon Ignatius. Taran Matharu komt ook naar Yalfest2018, dus dit boek lezen is meteen een goede voorbereiding voor het leukste YA-evenement van het jaar!

De Edele begint met een groot proces tegen Fletcher. Hij wordt herenigd met vele vijanden die hem maar al te graag een kopje kleiner willen maken, maar hij komt ook weer oude bondgenoten tegen die Fletcher maar al te graag redden van een onaangename dood. Het hele proces was wellicht een beetje langdradig, maar het had een goede opbouw naar interessante onthullingen rondom Fletcher. Fletcher heeft een lange tijd in de cel gezeten en ondanks zijn eenzame opsluiting, merkte ik wel dat hij al iets ouder is geworden. De lezer groeit mee met Fletcher en zijn ontwikkeling is heel fijn om mee te maken.

 

In De Nieuweling leer je al veel over alle magie en demons, maar in dit deel kom je ook nog veel te weten over de hele wereld en alle soorten magie die erbij komen kijken. Ik raak echt versteld door elk nieuw stukje informatie dat ik binnen krijg over magie en alle soorten wezens die in die wereld leven. De hele gemeenschap en de verschillende volkeren hebben een interessante dynamiek en ondanks alle spanningen bewijzen Fletcher en zijn vrienden dat iedereen gelijk is aan elkaar. Taran Matharu laat subtiel zien dat minderheden in de samenleving gewoon bij de groep horen, wat ik een dik pluspunt vind aan deze serie.

 

De nieuwe informatie die je krijgt wordt gecombineerd met genoeg avonturen, aangezien Fletcher met zijn vrienden de jungle verkent tijdens een gevaarlijke missie. Ik vond het erg tof om in deze nieuwe omgeving Fletcher te volgen en de vele actie te zien. Het gebied van de orks betreden is niet voor een gezellig theekransje, dus ik zat telkens vol spanning te lezen in de hoop dat mijn favoriete personages het zouden overleven.

Taran Matharu wist mij weer omver te blazen door zijn geweldige schrijfstijl. De grote plottwist op het einde zag ik wel iets aankomen, maar was alsnog erg tof om mee te maken. Zeker bij de laatste bladzijdes kreeg ik een episch WOW-gevoel, waardoor ik dit verhaal fantastisch afsloot. Man o man, ik kan niet wachten tot het derde deel in deze serie. De Summoner is een geweldige serie vol magie, actie en legendarische helden. Alle lof voor Taran Matharu!

 

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.