Recensie: De Fixer (De Fixer #1)

Titel: De Fixer (De Fixer #1)

Auteur: Jennifer Lynn Barnes

Genre: Misdaad, Young Adult

Uitgeverij: Van Goor

Bladzijdes: 294

Bindwijze: Paperback

Prijs: 18,99

Cijfer: 9/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Tess is zestien en woont bij haar opa op een ranch in Montana. Tess krijgt het moeilijk, haar opa begint namelijk te dementeren en haar zus Ivy neemt haar daarom mee naar Washington. De band tussen de twee zussen is flink beschadigd, Tess heeft Ivy al drie jaar niet gezien en na de dood van hun ouders liet Ivy weinig van haarzelf weten. Tess komt erachter dat Ivy een fixer is, een persoon die problemen oplost in de politiek. Tess komt op een middelbare school terecht waarbij alle leerlingen connecties hebben met het Witte Huis. Tess is het niet van plan, maar langzamerhand raakt ze verwikkeld in de wereld van de politiek, vol met chantage, geheimen, macht en meer…

 

Een tijdje terug kreeg ik De Fixer binnen, een boek waar ik nog niet al te veel over had gehoord. Het trok mij in eerste instantie niet zo (o wat was ik toch onwetend…), maar ik had expres ook geen recensies gelezen of mij verdiept in het boek. Ik stapte met een frisse duik in De Fixer en werd omver geblazen door dit goede verhaal!

 

Als je zin hebt in een spannend boek vol intrige, mysterie en wat high-school drama, dan ben je aan het juiste adres! De Fixer is echt een heerlijk boek om te lezen. Ikzelf heb vanwege de drukte niet een lange zit kunnen maken met het boek, daardoor werd een stukje lezen uit De Fixer echt een ontspanningsmoment waar ik enorm van genoot! Jennifer Lynn Barnes weet je geen moment te vervelen met haar frisse en heldere schrijfstijl, je blijft maar geboeid door dit verhaal. Tess is een intelligent en bijzondere meid die tegen de regels ingaat als dat nodig is, wat een geweldige meid! Je leeft makkelijker met haar mee, haar wantrouwen tegenover haar zus is duidelijk te merken, maar daarnaast laat ze merken dat ze veel om haar dierbaren geeft.

 

In De Fixer zijn er genoeg geheimen die ontrafeld moeten worden. Een belangrijk figuur in de politiek is gestorven, maar kwam dit door ouderdom of is er meer aan de hand? Tess duikt steeds dieper in het leventje in Washington, waarbij elke klasgenoot familie is van een belangrijk figuur in de politiek. In de nieuwe middelbare school van Tess zijn er duidelijk machtsspelletjes aan de hand, die ook te zien zijn in de politieke wereld. Washington barst van de geheimen, complotten en ingewikkelde verhoudingen, als lezer ga je samen met Tess op speurtocht om alle mysteries op te lossen, maar dit gebeurt niet zonder gevaar…

 

Ik ben dol op dit boek geworden door de vele plotwendingen. Vooral richting het einde toe – BAM plottwist BAM dubbel-plottwist BAM nog een plottwist – werd het heel spannend en kreeg ik veel dingen te horen die mij enorm verbaasden. Dit boek is totaal niet voorspelbaar en verrast je keer op keer! Sommige personages hadden alleen iets meer uit de verf mogen komen, maar afgezien daarvan leest dit boek zo lekker weg! De Fixer heeft flinke indruk op mij gemaakt en ik kijk nu al uit naar het tweede deel!

3 reacties

  1. Ik wil dit boek graag lezen! Ik hoor er veel goede verhalen over…

  2. Super dat je deze zo leuk vind. Nu ben ik er nog meer benieuwd naar

  3. Ik zie deze zo vaak voorbij komen dat ik de recensies alleen nog globaal lees, bang om beïnvloed te worden haha. Hij lijkt me erg goed, wil hem graag lezen binnenkort!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.