Recensie: De genezer van Zalindov (De Genezer #1)

Titel: De genezer van Zalindov (De Genezer #1)

Auteur: Lynette Noni

Genre: Fantasy

Uitgeverij: Best of Fantasy, Boekerij

Bladzijdes: 400

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789022593509

Prijs: 20,99

Link naar de pagina op Goodreads

Kiva Meridan woont al tien jaar in de gevangenis van Zalindov, een beruchte gevangenis waar geen uitweg in mogelijk is. Ze is daar de verpleegster die zieke of gewonde gevangenen helpt, waardoor ze haar eigen leven in stand kan houden. Wanneer de koningin van de rebellenbeweging in de gevangenis komt, krijg deze leider een doodvonnis: ze moet vier proeven overleven in het teken van de elementen. Kiva krijgt een brief van haar familie, die haar vertellen dat ze de rebellenkoningin in leven moet houden. Kiva biedt zicht vrijwillig aan om de plaats van de rebellenleider in te nemen tijdens de proeven, maar hierdoor hangt haar leven aan een zijden draadje. Niemand heeft namelijk deze proeven overleefd…

Best of Fantasy is een imprint die de meest prachtige fantasyboeken weet uit te geven. Ze komen nu met limited editions bij de eerste druk, zoals de prachtige exemplaren van de Elfhame-trilogie. Deze nieuwe serie heeft ook weer een limited edition, maar ik was voornamelijk benieuwd naar de inhoud! Sarah J. Maas is weg van dit boek, dus dat is een goed teken. Is De genezer van Zalindov het boek waar we allemaal op hebben gewacht?

De genezer van Zalindov is een veelbelovend begin van een zinderend fantasyverhaal. Je volgt de zeventienjarige Kiva, die al tien jaar in een gevangenis zit. Ze heeft daar zichzelf een plekje gegeven als genezer en kent de medegevangenen en een deel van de bewakers, maar alsnog is deze gevangenis een akelige plek waar ze graag uit wil komen. Af en toe krijgt ze brieven van haar familie die in de gevangenis worden gesmokkeld, waardoor ze hoopt heeft dat haar familie haar ooit komt redden. Kiva is een moedige jongedame met een zorgzame persoonlijkheid, zo neemt ze Tipp onder haar hoede, een lieve en grappige jongen die veel stottert. Ook krijgt ze een band met Jaren, een nieuwe gevangene die Kiva al snel steunt wanneer ze met de proeven moet beginnen. Het is duidelijk dat Lynette Noni goede vriendinnen is met Sarah J. Maas, want de invloeden van de verhalen van Maas zijn hier ook duidelijk in te vinden. Een magische wereld, een pakkende schrijfstijl, onderliggende mysteries, intrigerende personages en genoeg plotwendingen die het verhaal in een ander daglicht brengen, dit boek heeft het allemaal! Het boek las ontzettend lekker weg en verveelt geen moment.

Ik was voornamelijk nieuwsgierig naar de vier proeven in het teken van de elementen, hoewel dit mij iets heeft teleurgesteld. De proeven waren iets minder spectaculair dan ik mij had voorgesteld, maar daardoor vond ik het verhaal buiten de proeven des te interessanter. Er zijn namelijk genoeg gevaren binnen de gevangenis en merk je dat er veel mysteries ontrafeld moeten worden. Ook was ik erg tevreden over het feit dat deze fantasywereld vrij compact is. De soorten magie die er zijn worden duidelijk omschreven en het is niet zo complex dat je hele magische systemen moet onthouden. Ook laat dit boek goed zien dat er genoeg te ontdekken valt en dat de wereld buiten de gevangenis heel veel mogelijkheden biedt. Ik kan daardoor niet wachten op de vervolgdelen, want dit verhaal kan veel grotesker worden dan nu! De band tussen Kiva en Jaren vond ik op het begin wat geforceerd en bepaalde plotwendingen zag ik wel aankomen, maar andere dingen wisten mij totaal te verbazen. Dit smaakt naar meer!

De genezer van Zalindov is een begin van een serie met ontzettend veel potentie. Een fijne schrijfstijl, een duidelijke fantasywereld, prettige personages en genoeg spannende momenten vol geheimen en intrige. Lynette Noni heeft mij in ieder geval erg nieuwsgierig gemaakt naar meer, dus laat die vervolgdelen maar snel komen!

Beoordeling: 8/10

Ik heb dit boek mogen ontvangen als recensie-exemplaar, in ruil voor mijn deelname als ambassadeur bij Best of Fantasy, promotie op social media en een eerlijke recensie. Hierbij wil ik uitgeverij Boekerij bedanken voor de fijne samenwerking.

2 reacties

  1. Dit boek was echt zo genieten! =D

  2. Klinkt cool! Ik vind een setting als een fantasy gevangenis wel erg origineel. Ik ben benieuwd.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.