Recensie: De gevangene van Vallenia (De Genezer #2)

Titel: De gevangene van Vallenia (De Genezer #2)

Auteur: Lynette Noni

Vertaling: De Vertaalzusjes

Genre: Fantasy

Uitgeverij: Boekerij, Bestoffantasy

Bladzijdes: 415

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789022595138

Prijs: 22,99

Link naar de pagina op Goodreads

Let op: in de volgende alinea zijn spoilers te vinden over het eerste deel in deze boekenreeks, vermijd deze zodat je nog verrast kan worden door deel 1!

Kiva kan na tien jaar in Zalindov uit de gevangenis komen, en samen met prins Jaren vertrekt ze naar Vallenia, waar het koninklijk huis is. Jaren wil haar een veilig onderkomen bieden, maar wat hij niet weet is dat Kiva de dochter is van de rebellenleider. Kiva wil de troon van de koninklijke familie afpakken, en tijdens een festival in Vallenia komt ze in contact met haar broer en zus, die ook plannen smeden om Vallenia over te nemen. Ze kunnen Kiva goed gebruiken omdat zij geheime informatie kan verkrijgen, maar haar loyaliteit wordt op de proef gesteld wanneer ze meer begint te geven om Jaren en de andere mensen in Vallenia. Wie is zij trouw in dit spelletje vol geweld, magie en politieke intrige?

De genezer van Zalindov vond ik een erg mooie fantasy met veel potentie voor vervolgdelen. Ik vond het een spannend boek, maar het was nog niet de fantasyknaller waar ik op had gehoopt. Wel had ik goede hoop voor het vervolg, en deze is nu ook uit, in alweer een prachtige limited edition! Zou dit boek deze trilogie naar een hoger niveau tillen?

Lynette Noni is goede vriendinnen met Sarah J. Maas, en dat is te merken aan de setting, personages en de schrijfstijl. Ik weet niet wat er is gebeurd in de tussentijd, maar het voelt alsof Noni tien jaar extra schrijfervaring heeft gekregen. Dit boek las veel lekkerder weg dan het eerste deel, de vaart zat er goed in! Nu Kiva in Vallenia is, ontdek je samen met haar een heel nieuw koninkrijk, een nieuwe cultuur, veel meer magie en je maakt kennis met een paar nieuwe personages die levensecht overkomen. Het verhaal is niet constant spannend, aangezien je vooral leest over het leven van Kiva in het koningshuis waarbij ze de familie van Jaren leert kennen en geheimen rondom het koninkrijk ontrafelt, maar het verveelt geen enkel moment. Daarbij zijn er een paar bijzondere onthullingen die zeer heftig zijn voor Kiva’s perspectief op de wereld, waardoor je als lezer ook niet weet aan wie Kiva loyaal moet zijn. Naarmate Kiva meer begint te geven om Vallenia en de koninklijke familie, nemen de spanningen van de rebellen ook steeds meer toe en is haar dilemma erg beklemmend.

Kiva is een sterke meid die al veel te verduren heeft gehad, en in dit deel zich realiseert dat haar familie niet altijd eerlijk is geweest. Je snapt haar interne conflict, maar daarnaast geniet je ook enorm van alle andere personages. Tipp is zo’n aandoenlijke jongen, en de verhouding tussen Kiva en haar broer en zus is heel interessant. Het nieuwe personage Caldon vond ik ook een geweldige toevoeging aan het verhaal, en zijn sassy persoonlijkheid maakte mij vaak aan het lachen. Ik had alleen wat moeite met de band tussen Jaren en Kiva. Deze was vanaf het begin net iets te zoetsappig en overdreven, Kiva zwijmelde constant als Jaren iets zei of deed en ik had het idee alsof die twee al jaren getrouwd waren, hoewel ze nog niet een echte stap zetten naar een relatie. Gelukkig werd dit gaandeweg het verhaal wat minder, maar deze opbloeiende romantiek had van mij iets subtieler en rustiger gemogen.

Nu Kiva als het ware de wijde wereld in is getrokken met Jaren en zich een weg moet vinden in het koninklijk huis van Vallenia, geniet ik optimaal van het verhaal. De nieuwe relaties die Kiva opdoet in dit verhaal maken de wereld nog levendiger en de spanningen met de rebellen wordt steeds groter, en je leeft erg mee met de twijfels die Kiva heeft rondom haar loyaliteit. Ik ben zo aangenaam verrast door de verbeterde schrijfstijl van Lynette Noni, en wat maakt ze mij toch nieuwsgierig door die ontknoping! Ik tel alvast de dagen af voor deel 3…

Beoordeling: 9/10

Ik heb dit boek mogen ontvangen als recensie-exemplaar, in ruil voor een eerlijke recensie en promotie op social media, waar ik uitgeverij Boekerij zeer dankbaar voor ben.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.