Recensie: De gloed van gedoofde sterren (Ventura Saga #2)

Titel: De gloed van gedoofde sterren (Ventura Saga #2)

Auteur: Kate Ling

Vertaling: Anne Marie Koper & Elsbeth Witt

Genre: Science Fiction, Romantiek, Young Adult

Uitgeverij: Moon

Bladzijdes: 303

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789048828845

Prijs: 19.99

Cijfer: 6/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Seren, haar geliefde Dom, haar gekozen levenspartner Ezra en haar beste vriendin Mariana zijn ontsnapt aan de Ventura. Ze zijn geland op een planeet die ze totaal niet kennen, maar die wel leefbaar kan zijn voor mensen. Ze moeten weten te overleven, maar de planeet heeft genoeg mysteries die het viertal kan ontrafelen. Dit kan alleen tot veel gevaar leiden… Zou Seren een mooi leven kunnen opbouwen op deze onbekende planeet?

De Ventura Saga is een romantische YA in de ruimte. Een science fiction spreekt mij enorm aan, maar het eerste deel (Eenzaam en extreem ver weg) voelde wel wat aan als een futuristische Romeo & Julia. Het einde was wel ontzettend spannend, waardoor ik zeker dit vervolg wilde lezen. Zou dit deel wat spannender zijn en wat stoerder aanvoelen?

Seren, Dom, Ezra en Mariana komen aan op een totaal andere plek. Hun hele leven hebben ze in de Ventura gezeten, maar nu komen ze op onbekend gebied en ervaren ze het eens om in de wilde natuur te leven. Je leest meteen verder na het einde van Eenzaam en extreem ver weg, dus de actie is meteen aan de gang. Ze proberen te overleven, maar een nieuwe planeet zorgt voor nieuwe bedreigingen. Het duurde even, maar uiteindelijk komt er een bepaalde spanning waarin ik heel bang was voor de rest van het verhaal. Het verhaal ging alleen de wat voorzichtige kant op, waardoor de spanning wel enigszins op een laag pitje werd gezet. Sommige plotwendingen kwamen wel enorm uit de lucht vallen of waren van te voren erg voor de hand liggend.

Hoewel ik wat aanmerkingen heb over de nieuwe planeet, vond ik dit aspect juist erg gaaf. De natuur werd prachtig beschreven en een bepaalde natuursoort brengt een interessante wending met zich mee waar ik eigenlijk veel meer over wilde weten. De romantiek stond me alleen erg tegen. Ten eerste waren Seren en Dom belachelijk klef. Ze hadden eindelijk rust, dus besloten ze maar overdreven klef te doen en aan elkaar vast te plakken. Ik snap dat je na veel gevangenschap de vrijheid wilt hebben om je relatie te ontdekken, maar je bevindt je wel in een onbekend gebied! Daarbij liet Seren zich wel makkelijk over haar heen lopen. Ze was op bepaalde punten behoorlijk naïef, wat ik erg jammer vond. Ik vind het leuker om over echte powervrouwen te lezen!

De Ventura Saga heeft punten die mij wel, maar ook niet aanspreken. Ik houd van het hele science fiction-gedeelte, de wetenschap achter de ruimte en de nieuwe planeet en zijn merkwaardigheden, maar de romantiek in het verhaal (wat een grote rol was) was totaal niet mijn ding. De gloed van gedoofde sterren heeft wat meer actie en wist mij op bepaalde punten enorm te fascineren, maar de relatie van Seren en Dom was niet waar ik op had gehoopt. Ook heb ik nog veel vragen, zeker wat er nu verder gaat gebeuren, een derde deel zou ik dus prima vinden! De Ventura Saga is een romantisch verhaal over een verboden liefde in de ruimte, wat op de proef wordt gesteld op een bijzondere en nieuwe planeet.

*Dit boek heb ik ontvangen als recensie-exemplaar, in ruil voor een eerlijke recensie en promotie op social media.

5 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Ik ben zo benieuwd naar dit boek en of ik jouw mening zal delen over Seren! Ik heb echt enorm genoten van deel 1, omdat het makkelijk weg las en toch aangrijpend was.

  • Audrey op oktober 13, 2017 om 9:00 pm
  • Reageer

  Ik vond het eerste deel in deze serie eigenlijk al niet zo goed… Die relatie tussen Dom en Seren vond ik al zo irritant in boek 1. Misschien moet ik dan deze laten liggen. 🙂

  1. Als je je daar al enorm aan stoorde, is deel 2 wellicht niet iets voor jou inderdaad!

   1. Haha, same Audrey! Ik was zo blij toen ik deel 1 eíndelijk uit had 😳

 2. Ik ben enorm benieuwd naar dit boek, maar ik word wel steeds een beetje huiverig als ik lees hoe over de top de romantiek is haha.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.