Recensie: De Graces (De Graces #1)

Titel: De Graces (De Graces #1)

Auteur: Laure Eve

Genre: Fantasy, Young Adult

Uitgeverij: Van Goor

Bindwijze: Paperback

Bladzijdes: 272

ISBN: 9789000348114

Prijs: 10,00

Cijfer: 8/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

River is een verlegen meisje op een nieuwe school. Ze brengt veel geheimen met zich mee die niet boven water mogen komen en houdt zich gedeisd op school. Ze woont samen met haar moeder, die vaak weg is, en heeft weinig vrienden, maar ze is van plan om bevriend te worden met de kinderen van de familie Graces. Ze is enorm verliefd op Fenrin Grace, een onweerstaanbare jongen die bij iedereen in de smaak valt. Hij heeft ook nog een tweelingzusje genaamd Thalia en een jonger zusje Summer, die bij River in de klas zit. Er gaan geruchten dat de Graces heksen zijn en veel magie uitoefenen, wat River maar al te graag wil geloven. Ze komt langzamerhand in contact met Summer en probeert alle mysteries rondom de Graces te ontrafelen zodat ze dichter bij Fenrin kan komen, maar kan haar dit wel lukken als ze zelf geheimen heeft die ze verborgen probeert te houden voor de wereld?

Ik hoorde al een tijdje dat uitgeverij Van Goor De Graces van Laure Eve ging vertalen. Tijdens YALC sprak ik met deze auteur en ze was zo intrigerend dat ik enorm uitkeek naar De Graces. Een mysterieus boek waar misschien heksen in voorkomen, dat klinkt tof! Laure Eve komt ook naar Nederland toe tijdens de Literatour en deze maanden is dit boek voor maar tien euro, een prachtige aankoop voor deze prijs!

 

De Graces is een mysterieus verhaal waarbij het niet duidelijk is wat of wie de Graces precies zijn en of magie daadwerkelijk bestaat. Er gaan veel geruchten over de familie Graces en River is heel nieuwsgierig naar deze familie. Doet deze familie werkelijk aan magie, zijn alle roddels waar over deze prachtige pubers en hun ouders en waarom heeft niemand op school een hechte band met deze familie? Ik vond het mooi om te zien dat Laure Eve zo veel geheimen lang mysterieus voor je weet te houden. Pas op het einde krijg je veel antwoorden op je vragen en daardoor blijf je zo nieuwsgierig dat je dit boek gewoon uit moet lezen!

 

De beschrijvingen van Laure Eve zijn echt prachtig verwoord en verdienen een staande ovatie. Ik had vaak dat ik bepaalde passages even opnieuw las zodat ik elk woord goed in mij op kon nemen. Ze maakt het verhaal echt sprankelend en ze weet je aandacht met gemak vast te houden. Daarbij vond ik de familie Graces ontzettend intrigerend en bijzonder, ik zou waarschijnlijk net zoals River mijn best doen om met ze bevriend te worden. Ze hebben ontzettend veel macht, weten je keer op keer versteld te doen staan (bij bepaalde hoofdstukken was ik totaal in shock door de handelingen van de familie Graces) en weten je zo om hun vinger te winden. Tijdens het lezen voelde het echt aan alsof ik een geweldige film aan het kijken was, het voelde zo levensecht aan!

 

Niet alleen de Graces hebben hun geheimen, zo ook River. Hierdoor was ik niet alleen bezeten van de Graces, maar ook River is een waanzinnige meid die je in de eerste bladzijdes al weet te betoveren. Een mysterieuze familie leren kennen in een klein dorpje deed mij wat denken aan Twilight, maar al snel zag ik dat het verhaal een hele andere kant op ging. Dit verhaal heeft juist veel diepgang en onverwachte wendingen die mijn mond vaak wijd open liet zetten van verbazing. Ik was ook volledig verrast toen ik eenmaal de laatste bladzijde omsloeg en niks meer zag staan. Wat doet Laure Eve mij toch aan, ik wil meer lezen! De Graces is een tweeluik, dus ik ga nu al uitkijken naar het tweede en afsluitende deel. Nu kan je De Graces voor een zacht prijsje in huis halen (en binnenkort laten signeren door de schrijfster zelf), dus koop hem zo snel als je kan, want ook jij moet in de ban raken van River en de familie Graces!

1 reactie

  1. Tof! Ik ben er gisteren ook in begonnen en vind het tot nu toe erg leuk 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.