Recensie: De held van Oer (De held van Oer #1)

Titel: De held van Oer (De held van Oer #1)

Auteur: Thea Dubelaar

Genre: Middle Grade, Fantasy

Uitgeverij: Ploegsma

Bladzijdes: 160

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789021616346

Prijs: 16,00

Link naar de pagina op Goodreads

 

Justin woont in Alhier, een vrij rustig dorpje. Op een dag ziet hij alleen bijzondere wezens in zijn dorp, zoals nimfen, feeën en een leguaan die op magische wijze uit een ansichtkaart is gekomen. Justin gaat op reis door Oer, een magisch land vol fantasywezens. In Oer gebeuren er vreselijke dingen, waarbij sommige wezens uit Oer denken dat de mensheid de schuldige is. Justin moet de goedheid van de mens bewijzen en gaat op gevaarlijke avonturen om vrede te brengen in Oer.

 

Toen ik rond de tien jaar oud was, vroeg ik aan mijn moeder (die bibliothecaresse is) of ze wat boeken van de bibliotheek kon meenemen over magie. De held van Oer was een van de boeken die ze meenam en waardoor ik verslaafd raakte aan fantasyverhalen. Toen ik vorige maand rond struinde over de boekenmarkt van Tilburg zag ik dit verhaal voor een zacht prijsje liggen. Tijd om mijn jeugdboek te herlezen!

De held van Oer is een mooi verhaal voor jonge fantasyliefhebbers die meer willen lezen over magie. Thea Dubelaar zorgt ervoor dat ze vele magische wezens weet te verwerken in haar verhaal. Oer barst van de magische wezens. Kobolden, gnooms, dwergen, feeën en nimfen, alles is er wel te vinden! De wetten van Oer zijn ook heel abstract en Oer zit vol verschillende gebieden die de fantasie van kinderen kan prikkelen. Hoewel ik als oudere lezer minder onder de indruk ben van het verhaal, was ik als kind helemaal weg van deze magische wereld.

Hoewel de personages wat vlak zijn, vond ik de gebeurtenissen in De held van Oer erg vermakelijk. Justin beleeft spannende avonturen waarbij de spanningsboog mooi oploopt. Justin laat zien dat hij erg dapper is en al snel veel geeft om de wezens uit Oer, waardoor hij een perfect voorbeeld is van de standaard held. Ook vond ik bepaalde personages en magische wezens erg herkenbaar uit andere werken, wat erg leuk was om op te merken. Het is een mooi verhaal dat op zich afgesloten kon worden, maar de liefhebbers van dit boek kunnen gelukkig nog twee vervolgdelen lezen! De held van Oer is een mooi en simpel verhaal voor jonge lezers die zich willen verdiepen in magische werelden, want bij Thea Dubelaar ben je zeker bij het juiste adres. Het zou waarschijnlijk moeilijk zijn om dit boek te vinden, maar het zou zo maar kunnen dat dit boek ook bij jouw bibliotheek ligt!

Beoordeling: 8/10

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.