Recensie: De IJzerkoning (The Iron Fey #1)

Recensie: De IJzerkoning (The Iron Fey #1)22 The Iron Fey 1 De IJzerkoning Julie Kagawa

Auteur: Julie Kagawa

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: Harlequin

Bladzijdes: 382

Bindwijze: Paperback

Prijs: 9,95

Cijfer: 7/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Meghan Chase is bijna zestien jaar oud en woont bij haar moeder, stiefvader en halfbroertje. Haar vader verdween op haar zesde verjaardag en ze denkt dat haar familie haar verjaardag zal vergeten. Op school heeft ze een goede vriend, Robbie. Ze ziet opeens wat vreemde figuren rondlopen en er gebeuren rare dingen… Haar broertje is ontvoerd naar een magische wereld en Meghan gaat samen met Robbie naar deze plek, waar vele fantasyfiguren leven en zij een rol moet spelen bij de strijd tegen het kwaad…

 

De IJzerkoning is het eerste deel in de Iron Fey serie en had ik een tijdje geleden gewonnen bij Young Adult Books. Het boek stond al een lange tijd bij mijn TBR-stapel en aangezien ik erg positief was over de andere serie van Julie Kagawa (Blood of Eden), besloot ik dit boek op te pakken. Ik ben dol op boeken vol met fantasy, dus de IJzerkoning zou in de smaak kunnen vallen!

 

De IJzerkoning is een leuke introductie in de wereld van Meghan Chase. Qua plotlijn lekt er wat aan originaliteit. Een tiener probeert een dierbare te redden in een magische wereld, waar de persoon een belangrijk persoon blijkt te zijn. Gelukkig weet Julie Kagawa dit goed te maken door een fantasierijke wereld vol met magie en interessante wezens. Meghan Chase komt in een wereld terecht vol met trollen, elfen, gnomen en nog veel meer wonderbaarlijke schepsels. In het begin kwamen alle wezens voor mij wat chaotisch over, alsof er geen orde was in de soorten wezens, maar dat maakte het ook wel weer leuk. Je fantasie kan flink worden geprikkeld tijdens het lezen van dit boek! Daarbij heeft Julie Kagawa een leuke schrijfstijl, waarbij ze veel beschrijft en de personages een goede invulling geeft.

 

Wat me wel flink stoorde was de hoofdpersoon. Meghan is niet al te snugger en in de eerste hoofdstukken kwam ze echt over als een dramaqueen. ”O nee mijn familie vergeet vast mijn verjaardag en de jongen die ik leuk vind doet gemeen tegen me, arme ik!” Meghan maakt veel te snel domme beslissingen waardoor ze steeds meer in de penarie raakt. Denk toch eens goed na voordat je iets doet Meghan! Wel was er enige vorm van karakterontwikkeling te zien, Meghan werd wel wat verstandiger en ik vermoed dat Meghan in de loop van de serie steeds zelfstandiger wordt en ontpopt als een sterke vrouw. De andere personages vond ik ook erg leuk en brachten flink wat humor, vrolijkheid en inhoud aan het verhaal.

 

De IJzerkoning vind ik een leuk boek, maar kan nog zat verbeteringen hebben. De fantasywereld is erg leuk, maar daarentegen stoorde ik me wat aan Meghan. Wel merkte ik veel spanning in het verhaal, ik kon niet stoppen met lezen toen ik eenmaal bij de climax kwam! Ik ben nieuwsgierig geworden naar de rest van de serie, dus die boeken ga ik zeker lezen als ik ze in mijn bezit heb! De IJzerkoning vraagt naar meer, en gelukkig kan ik flink wat boeken erover lezen!

3 reacties

  • Lorena op maart 8, 2015 om 11:30 am
  • Reageer

  Leuk dat je het heb gelezen! Ik vind het zo grappig dat veel mensen zeggen dat ze zixh zo aan meghan ergeren, ik totaal niet!
  Ik heb de hele serie gelezen en vind het wel wat hebben, je ziet haar echt (zoals je al zei) zelfstandiger worden. Wel komt ze soms wat hulpeloos over 😉 maar ik vind dat dat ook leuk is om te lezen! Superleuke serie!!

  1. Goed om te horen, dan kijk ik zeker uit naar de vervolgdelen! 🙂

 1. Ik heb dit boek ook een tijdje terug gelezen, ik denk in januari. En ik ergerde me niet aan Meghan, maar ik vond het net als jij wel een boek met veel spanning en actie 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.