Recensie: De Jongen uit het Woud

Titel: De Jongen uit het WoudDe Jongen uit het Woud Jenk Minkman

Auteur: Jen Minkman

Genre: Romantiek, Young Adult, Paranormaal

Uitgeverij: Storm Publishers

Bladzijdes: 256

Bindwijze: Paperback

Prijs: 12,50 (actieprijs!)

Cijfer: 8/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Julia is klaar met haar eindexamen. Ze is al jaren verliefd op Michael en nadat ze eindelijk wat afspraakjes met hem heeft gehad, laat hij haar zitten en begint ze de zomer met een gebroken hart. Ze probeert niet meer aan Michael te denken, maar dat verandert wanneer ze hem ziet nadat hij een motorongeluk heeft gehad. Opeens is Michael weer verliefd op Julia en wil hij haar terug. Wat is er met Michael gebeurd en moet Julia zijn liefde beantwoorden?

 

Allereerst kan ik melden dat ik meedoe aan de Blogtour rondom het boek ”De Jongen uit het Woud”. Deze twee maanden kan je ”De Jongen uit het Woud” kopen met korting, en de uitgeverij Storm Publishers wil hier graag aandacht aan besteden door middel van een Blogtour. Elke week kan je bij een andere blog informatie vinden over dit boek, en ik ben als laatste aan de beurt in de Blogtour! Deze week kan je al meedoen aan een winactie bij Storm Publishers. In mijn week van de Blogtour komt er ook een leuke winactie online te staan, dus neem de laatste week van maart zeker een kijkje! Aangezien ik meedoe aan de Blogtour, kon ik meteen het boek gaan lezen. Ik bedank daarom Storm Publishers voor het sturen van een digitaal leesexemplaar!

 

Mijn verwachtingen voor dit boek waren niet al te hoog. Liefdesverhalen zijn meestal niet mijn ding, dus ik was bang dat ik dit boek niet leuk zou vinden. Ik had het mis! De Jongen uit het Woud heeft mij aangenaam verrast en ik ben heel blij dat ik het boek heb gelezen.

In ”De Jongen uit het Woud” volg je Julia, die een hele tijd verliefd is op Michael, een geweldige jongen. Nadat ze eindelijk wat voor elkaar voelen, laat hij haar zitten en is Julia gebroken. Ik kon goed meeleven met Julia. Ze was geen vervelend personage (hoewel ik dat wel snel vind bij meisjes met liefdesproblemen), ze zeurde niet veel en ze probeerde haar normale leven weer op te pakken. Maar dan krijgt Michael een motorongeluk en is hij weer verliefd op haar. Wat moet Julia doen? Michael was heel bot tegen haar, en ze kreeg net contact met Thorsten, de broer van de beste vriendin van haar zusje. Ja, dit was een driehoeksrelatie waarin een meisje twijfelt tussen twee jongens, maar het werd wel realistisch neergezet. Ik snapte de keuzes van Julia en ze is niet zo besluiteloos als andere vrouwelijke hoofdpersonages in Young Adult verhalen (*kuch* America en Zoey *kuch*).

Het verhaal leest vlot en ik had het boek ook in één zit uit. Nederland heeft zeker schrijftalent, dat bewijst Jen Minkman maar weer! Naast de romantiek in het boek is er ook wat spanning (het gedeelte over het zusje van Julia). Ik had eerlijk gezegd het idee dat het spannende deel van het verhaal iets overbodig was, maar wel vond ik het leuk om erover te lezen. Daarnaast was het magische aspect van het verhaal een goede toevoeging, er werd geen nadruk op gelegd maar het is juist subtiel in het boek gestopt.

 

Dit verhaal speelt zich niet af in Nederland, wat ik dan weer erg jammer vind. De personages bevinden zich in Salzburg, waardoor er wat Duitse termen in het verhaal voorkomen. Zonde! Een Nederlands boek moet gewoon Nederlands zijn, de Duitse termen stoorden me jammer genoeg enorm. Personages zeggen sommige woorden in het Duits om er meer nadruk op te leggen en er is zelfs een heel gedicht in het Duits geschreven. Nee, dat vond ik niet fijn.

 

Toen ik de laatste hoofdstukken las, was ik bang dat het einde een behoorlijke afknapper zou worden. Het begon echt te lijken op een ‘eind goed al goed’, ik dacht echt dat het einde rustig en saai zou worden. Maar toen las ik het laatste hoofdstuk… Wow, dat einde had ik niet zien aankomen! Jen Minkman heeft een passend einde bedacht voor dit verhaal en alle puzzelstukjes kwamen op zijn plek. Het einde heeft voor mij goed uitgepakt en daarom verdient dit boek een dikke 8!

 

Een romantisch verhaal met een magisch randje en realistische personages. Eindelijk een liefdesverhaal waarin ik me niet stoorde aan het vrouwelijke hoofdpersonage! Hoewel ik dacht dat dit boek de hele tijd over de liefde zou draaien, kwam er toch nog wat spanning in het verhaal en het einde zorgde ervoor dat ik fan ben geworden van Jen Minkman. Nu dit boek is afgeprijsd, raad ik je ook zeker aan om dit boek te kopen als je houdt van een romantisch verhaal met een magical touch en een vleugje spanning. Houd vooral Storm Publishers in de gaten, want de Blogtour bevat leuke onderwerpen over dit boek, en daarnaast komt er op mijn blog nog een bijzondere winactie aan. Daarnaast krijgen jullie de kans om een vraag te stellen aan Jen Minkman, dus als je een vraag hebt, laat dan zeker een reactie achter met jouw vraag en wie weet krijg je er antwoord op!

1 reactie

1 ping

  1. Wat lijkt dit boek me ontzettend interessant! Fijn, die blogtour. 🙂

  1. […] Auteur: Jen Minkman Uitgeverij: Storm Publishers Pagina’s: 256 Leeftijd: Vanaf 14 jaar ISBN: 9789492098009 Recensies: Craving Pages, Nerdy Geeky Fanboy […]

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.