Recensie: De kids of appetite

Titel: De kids of appetite

Auteur: David Arnold

Genre: Contemporary, Young Adult

Uitgeverij: BlossomBooks

Bladzijdes: 341

Bindwijze: Paperback

Prijs: 17,99

ISBN: 9789020678932

Cijfer: 10/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Victor heeft zijn vader twee jaar geleden verloren en hoewel hij moeite heeft met verder gaan, heeft zijn moeder al een nieuwe vriend, die niet in de smaak valt bij Victor. Als deze man een aanzoek doet aan zijn moeder, rent Victor het huis uit met de urn van zijn vader. Hij ontdekt dat zijn vader een lijstje met plekken was waar hij uitgestrooid wil worden en Vic is van plan de wensen van zijn vader te vervullen. Hij ontmoet Mad die hem onderdak verleent en hij leert een bijzondere groep kennen die hem gaan helpen zijn plan uit te voeren. Alleen eindigt dit verhaal met een moord…

 

Vanaf het moment dat ik hoorde dat BlossomBooks de boeken van David Arnold ging uitgeven, sprong ik haast in de lucht van blijdschap. Daarbij komt David Arnold naar Nederland voor Yalfest, dus dat is dubbel feest! Ik was echt heel benieuwd naar zijn boeken, David lijkt mij namelijk een hele sympathieke en oprechte man die fantastisch kan schrijven. Toen ik van boekhandel Kooyker een boek mocht uitkiezen omdat ik daar voor de leesclub had gezorgd, dus ik koos zonder twijfel voor De kids of appetite!

Aan het begin van 2017 had ik het erover dat ik weer vaak het wow-gevoel wilde meemaken wanneer ik een boek las. Nou, dat is me gelukt met De kids of appetite. Dit boek vond ik zo goed en zo mooi, dat ik moeite heb om in mijn recensie te uiten hoeveel ik wel niet heb genoten van dit verhaal. Ten eerste is de schrijfstijl echt zo fantastisch, betekenisvol en fascinerend. De kids of appetite wordt ook wel een literaire YA genoemd en dat merkte ik maar al te goed. Het deed me al wat denken aan de schrijfstijl van John Green, het is als het ware alsof je verliefd wordt op een boek als je eenmaal begint met De kids of appetite.

 

Vic heeft het Moebius-syndroom, wat hem een uniek personage maakt waar je graag over leest. Zijn gezicht is deels verlamd waardoor hij geen gezichtsuitdrukkingen kan hebben, hoewel hij zelf heel veel voelt en intelligent is. Hierdoor krijgt hij al snel oordeel van mensen terwijl hij juist een geweldig persoon is, waardoor je al snel medelijden met hem krijgt. Vic heeft alleen meer in zijn mars dan je denkt, wat hij kan laten zien aan Mad en haar vrienden. Dit vriendengroepje is een bijzonder gezelschap en maakte het verhaal nog beter. De meest bijzondere persoon van het hele verhaal vond ik toch wel de vader van Vic. Hoewel hij al dood is voordat het verhaal begint, merkte ik door het hele boek heen hoe zeer ik wel niet tegen deze man opkijk. Ik zou zo een heel boek over hem willen lezen, omdat hij echt een leventje leidt dat ik zo zou willen hebben.

 

Wauw, je zou eens moeten weten wat voor gevoel ik wel niet krijg als ik dit boek zie. De kids of appetite is een verhaal dat je volledig in beslag neemt. Een verhaal met uitzonderlijk mooie conversaties, met een prachtige boodschap, met personages die je in je hart sluit en een einde waarin je gewoon kan huilen van geluk. Het enige wat ik je kan zeggen is: lees dit boek. Het liet mij weer zien waarom ik zo gek ben op lezen en hoe mooi het leven wel niet is. En hé, mocht je dan eenmaal helemaal weg zijn van dit boek, kan je hem ook nog eens laten signeren op Yalfest.

7 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Wauw wat een prachtige recensie! Ik denk dat je me nu net hebt overgehaald om dit boek gewoon te kopen!

  1. Goed om te horen Marleen! 🙂

 2. Ik was al geprikkeld door nieuwsgierigheid, maar wist eigenlijk niet zo goed waarover dit boek ging. Nu weet ik het wel, en ik weet dat ik het wil lezen nu! Mooie recensie, je liefde voor het boek komt direct binnen!

  1. Gelukkig maar, alvast veel leesplezier!

   1. Dankjewel! Weer een boek bij op mijn nooit-eindigende-TBR :p

 3. Je hebt onwijs benieuwd gemaakt naar dit boek, man. Alleen al het ‘Alleen eindigt dit verhaal met een moord…’ gedeelte maakt dat ik bijna naar de boekhandel toe ren. En verder ben ik ook erg benieuwd waar de titel nou eigenlijk op slaat. Ik ga dit boek onthouden, fijne recensie!

  1. Bedankt voor het compliment, hij is het lezen echt waard! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.