Recensie: De kikkerbilletjes van de koning en andere sprookjes

Titel: De kikkerbilletjes van de koning en andere sprookjes

Auteur: Janneke Schotveld

Genre: Sprookjes, Kinderboek

Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf

Bladzijdes: 144

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789000364893

Prijs: 15,00

Link naar de pagina op Goodreads

Dit is een sprookjesboek van allemaal verschillende verhalen. Lees over de prinses die een prins moet kiezen maar niet de juiste kan vinden, maak mee hoe een koning die van kikkerbilletjes houdt een kikker wordt en lees over een lettervreter die de schrik is van elk boek!

Mijn moeder is bibliothecaresse, en tipt maar al te vaak wat boeken aan mij. Soms vindt ze bepaalde boeken in de bibliotheek zo mooi, dat ze zelfs het boek dat ze las koopt in de boekhandel, omdat ze er zo van genoten had! Dit sprookjesboek is er eentje van en ik besloot dit boek voor te lezen aan mijn fangirl en familie, hoewel ik zelf ook erg veel plezier had tijdens het lezen.

De kikkerbilletjes van de koning en andere sprookjes is een heerlijke sprookjesbundel van allemaal vrolijke, fantasierijke en eigentijdse verhalen. Janneke Schotveld heeft zo’n prettige schrijfstijl waardoor je maar al te graag na het lezen van een verhaal, er eentje aan vastplakt. De verhalen van Schotveld zijn heel open en kunnen gewaardeerd worden voor jonge lezers, maar ook voor hun (groot)ouders.

Het is leuk om te zien dat Schotveld telkens een leuke draai geeft aan een verhaal. Vele verhalen bevatten veel mooie boodschappen zoals het belang van lezen en acceptatie. Zo zijn er verhalen met stellen van hetzelfde geslacht, wat erg mooi en natuurlijk wordt beschreven. Deze sprookjes laten aan kinderen zien dat ze zichzelf kunnen accepteren, en anderen ook! De sprookjes zijn soms in een historische setting (vol met kastelen en prins(ess)en), maar er zijn ook wat verhalen in een hele moderne setting die erg herkenbaar aanvoelt. Ook zijn de sprookjes erg origineel, zoiets heb je nog nooit gelezen!

Een groot pluspunt is ook de vele verschillende illustraties in het boek. Elk verhaal heeft een andere illustrator die op zijn of haar eigen wijze een hele leuke invulling weet te geven aan de verhalen. De illustraties ogen heel aangenaam en de diversiteit in stijlen maakt elk sprookje weer een hele andere beleving. Hierdoor zie je steeds meer dat er wel een verhaal voor elk persoon is, waardoor dit boek aangeraden kan worden aan vele families.

Deze sprookjesbundel is een ideaal boek voor de hele familie, aangezien dit boek zowel jonge als oude lezers kan aanspreken. De thema’s in deze bundel zijn relevant en geven ook nog eens mooie boodschappen aan de lezer, die worden aangevuld met heerlijke illustraties die een lust voor het oog zijn. En de tweede sprookjesbundel is ook uit, dus zo kan je hierna nog meer leuke sprookjes lezen!

Beoordeling: 9/10

2 reacties

  1. Oh dat is handig, zo’n moeder! De Kikkerbilletjes staat hier toevallig ook al in de kast 😀

    1. Ah mooi zo, alvast heel veel leesplezier! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.