Recensie: De kleuren van magie (Schemering Trilogie #1)

Titel: De kleuren van magie (Schemering Trilogie #1)

Auteur: V.E. Schwab

Vertaling: Inge Pieters

Genre: Fantasy

Uitgeverij: Boekerij

Bladzijdes: 416

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789022584934

Prijs: 15,99

Link naar de pagina op Goodreads

 

Kell leeft in Londen, maar kent zelf vier verschillende Londens, aangezien er vier werelden zijn. Grijs Londen is heel grauw en zonder enige magie, Rood Londen bruist juist van de magie en heeft een koninklijk huis die de welvaart in het land behoudt, terwijl Wit Londen juist een constant gevecht voert met magie. Nog maar te zwijgen over Zwart Londen, want deze wereld hield op te bestaan… Kell is een zeldzame magiër die de verschillende werelden afreist voor snuisterijen en hij ontmoet Lila, een zakkenroller in Grijs Londen die samen met hem een avontuur beleeft vol gevaarlijke magie…

 

V.E. Schwab is een auteur die ik jaren geleden zag op YALC (Young Adult Literature Con in Londen), maar waarvan ik toen nog geen boeken had gelezen. De rij bij haar signeersessie was erg lang, dus ik merkte al dat ze een erg populaire auteur was! In 2019 is eindelijk haar boek uitgekomen, en er komen er nog twee aan! Deze trilogie over verschillende versies van Londen leek me erg spectaculair, maar is De kleuren van magie wel de hype waard?

V.E. Schwab heeft een schrijfstijl die je mee weet te slepen naar verschillende werelden die ondanks dezelfde stad, heel anders is. Ik wilde maar al te graag de verschillende versies van Londen ontdekken. Persoonlijk vond ik Rood Londen het leukst, aangezien hier magie veel meer aanwezig is. Soms wist het verhaal me niet helemaal te pakken als ik had verwacht, maar als ik eenmaal in het verhaal zat, kwam ik er wel met gemak doorheen. Informatie over de verschillende werelden wordt afgewisseld met veel actie en gevechten, waar je als fantasyliefhebber zeker van kan genieten! Vooral Zwart Londen is nog erg mysterieus en ik ben heel benieuwd wat de volgende boeken zullen gaan doen met deze wereld.

 

Kell en Lila zijn twee sterke personages met allebei hun eigen achtergrond. Kell is opgegroeid in het koningshuis, maar alleen omdat hij de magische gave heeft om door de verschillende werelden te reizen. De koning, koningin en prins beschouwen hem wel als familie, maar hij voelt zichzelf eerder een pion die gebruikt wordt door zijn adoptieouders. Lila is daarentegen heel anders. Ze heeft niet echt familie en is gewend aan het zakkenrollen en het overleven. Hoewel deze personages erg verschillend van elkaar zijn, weten ze elkaar goed aan te vullen. Andere personages treden af en toe op de voorgrond, maar ik zou het liefst nog wat meer willen zien van deze personages, aangezien ik vooral Kell en Lila nu ken, maar niet de rest. Gelukkig zijn er nog twee delen waarin ik genoeg kan leren over de rest!

De kleuren van magie is een boek vol spanning, maar ik merkte wel dat de grote spectaculair gebeurtenissen in de volgende delen echt gaan komen (ondanks het feit dat het einde erg indrukwekkend was). Ik heb in ieder geval een mooie introductie gehad op de werelden van Kell en Lila en ik wil dus zeker meer! Dit boek is zeker een aanrader als je het YA-genre al iets minder bent gaan vinden, maar wel een fantasyboek wil lezen die wat YA-elementen bevat.

Beoordeling: 8/10

Ik heb dit boek mogen ontvangen als recensie-exemplaar, in ruil voor een eerlijke recensie en promotie op social media.

1 reactie

  1. V.E. Schwab is één van mijn meest favoriete auteurs, ik ben dan ook erg blij dat ze nu eindelijk deze serie aan het vertalen zijn!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.