Recensie: De Labyrintrenner-files

Titel: De Labyrintrenner-files6 De Labyrintrenner-files James Dashner

Auteur: James Dashner

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Uitgeverij Querido

Bladzijdes: 52

Bindwijze: Paperback

Prijs: 2,99

Cijfer: 9/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

De Labyrintrenner-files is een dun boekje met wat extra informatie over De Labyrintrenner. Je leest over geheime documenten van WICKED, gesprekken over de Vuring en je krijgt iets meer informatie over de Laarders. Een goede toevoeging aan de serie.

 

Pas hoorde ik op Twitter van Uitgeverij Querido dat ze dit boek uitgaven, maar dat er een beperkt aantal fysieke exemplaren waren en dit boek later alleen maar beschikbaar zou zijn als e-book. Ik kon het niet laten om dit boek bij de boekhandel te bestellen, want ik moest hem gewoon hebben! Toen ik thuis kwam, kon ik meteen beginnen in het boek.

 

Dit boekje mag dan wel erg dun zijn, het bevat wel genoeg informatie over de trilogie van James Dashner. Je komt erachter hoe WICKED de kandidaten heeft geselecteerd en wat er aan vooraf ging. Het blijft misschien nog een beetje vaag, maar de grote lijn achter het labyrint wordt wel wat duidelijker, je hebt een steeds beter beeld hoe Thomas, Teresa en de rest van de Laarders hun tijd bij WICKED hebben meegemaakt. Je leest ook over het ontstaan van de Vuring (waar je ook over leest in De Moordopdracht), maar nu zit er nog wat extra gruwelijke informatie bij. Daarnaast lees je nog het eerste gesprek tussen Thomas en Teresa en lees je nog wat over Wok en Minho.

 

De informatie in dit boek is best nuttig en ik weet nu toch weer wat meer over De Labyrintrenner. Daarbij is de schrijfstijl van James Dashner erg vertrouwd en eigentijds. Je leest er met gemak doorheen. Als je een fan bent van deze trilogie, moet je zeker dit boekje in huis halen! Het geeft toch dat extra stukje informatie die je graag zou willen hebben. En daarbij, voor zo’n goedkoop prijsje kan je hem haast niet laten liggen!

5 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Deze zag ik gisteren ook per toeval liggen hier inde boekenwinkel.

    Aan het aantal te zien die er nog lagen is dit toch niet echt een beperkte uitgave…

    1. Ze gaan in ieder geval niet meer exemplaren maken, dus op = op! Zelf moest ik hem gewoon bestellen omdat hij verder niet te zien was, dus misschien heeft je boekhandel juist veel ingekocht 🙂

  2. Ik wist helemaal niet dat dit bestond, ik ga hem meteen bestellen. Wel jammer dat hij niet in het Engels verkrijgbaar is.

  3. Gosh ik moet dit boek echt hebben. Alleen ik vind het zo stom dat je bij bol €2 verzendkosten moet betalen. Dat is bijna net zoveel als dat hele boek!

    1. Haha, gelukkig kan je hem reserveren bij je boekhandel, dan heb je geen verzendkosten 😉

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.