Recensie: De Labyrintrenner

Titel: De Labyrintrenner (The Maze Runner)
Auteur: James Dashner
Genre: Dystopie, Spanning, Young Adult
Uitgeverij: Querido
Pagina’s: 382
Bindwijze: Paperback
Prijs: 15,00
Cijfer: 10/10
Link naar de Goodreads pagina

Thomas wordt wakker in een gigantische ruimte, een soort open veld (de Laar genoemd), omringd door grote muren. Zijn geheugen is gewist en hij weet niets meer van zijn verleden. Het open veld wordt bewoond door allemaal jongens die proberen te overleven en ze weten ook niets meer van hun verleden voordat ze hierin kwamen. Overdag zijn er openingen in de muren en kunnen de jongens het labyrint betreden, waar ze uit willen komen. In de nacht gaan de openingen dicht en wordt het levensgevaarlijk, want dan komen de grievers, enge monsters die het labyrint onveilig maken… Thomas wil graag uit het gigantische doolhof komen en probeert lid te worden van de Renners, jongens die het labyrint onderzoeken en een oplossing proberen te vinden uit dit doolhof. Maar dan komt er een nieuw persoon in de Laar, en komt het einde in zicht…

Wil je een boek waardoor je de rillingen krijgt van de spanning? Wil je een boek waar je maar aan blijft denken en waarin je niet kan stoppen met lezen? Wil je een boek waardoor je bijna gaat hyperventileren omdat het zo spannend is? Dan is dit boek echt wat voor jou!

Aangezien ik binnenkort naar de bioscoop voor de Maze Runner wil gaan en ik dit boek won bij young-adults.nl, begon ik het boek te lezen. Ik had wel hoge verwachtingen, maar dit boek was beter dan ik me had kunnen voorstellen…

Dit boek was echt angstaanjagend, energiek, mysterieus en zo goed! Vanaf het begin weet je als lezer net als Thomas helemaal niks van de situatie, en moet je beetje bij beetje informatie verzamelen over de Laar en het labyrint. Het is één groot raadsel en je MOET gewoon doorlezen omdat je er achter moet komen!

De schrijfstijl van Dashner is ook zeer gedetailleerd en hij houdt genoeg actie in het verhaal. Na het lezen van een hoofdstuk heb je een grote neiging om het volgende hoofdstuk te gaan lezen, de spanning blijft erin! Ik had momenten dat ik het boek niet kon wegleggen en met een enorm hoge hartslag het boek zat te lezen, ik had echt kippenvel! Dit boek kan ik ook aanraden aan vele jongens/mannen, aangezien alle leden van het mannelijk geslacht dit boek niet moeten missen! Zelfs mensen die niet zo van lezen houden zullen zeker kunnen genieten van dit boek.

De Laar en het labyrint zijn goed beschreven en had ik een perfect beeld van de wereld waarin de personages zich bevinden. De grievers, de monsters in het verhaal, zijn heel griezelig beschreven, ze zijn zo akelig! Ik heb op meerdere momenten mijn adem ingehouden toen de grievers aanwezig waren! Ook wordt de Laar goed uitgewerkt en weet je als lezer precies waar alle gebouwen staan en hoe ze eruit zien. Je verbeeldingskracht heeft totaal geen moeite tijdens het lezen van dit boek!

Thomas en de andere jongens uit de Laar waren stuk voor stuk leuke personages om over te lezen. Thomas heeft een goed hart en is erg dapper, en maakt het mysterie van zijn verleden hem erg intrigerend. Ook Teresa vond ik heel interessant (losstaand van het feit dat ze knap is…), ik wilde graag meer over haar weten. Alle jongens van de Laar hadden ook hun eigen persoonlijkheid of kenmerken, waardoor iedereen makkelijk te onderscheiden was.

En man… Dat einde… Jemig, het was een complete mindfuck, tranendal en shock. Ik zat met mijn handen in het haar en was stomverbaasd. WANNEER KOMT DEEL TWEE? The Maze Runner krijg ik niet uit mijn hoofd, ik heb gevoel alsof ik nog steeds niets weet van de hele situatie, maar dat maakt dit boek ook zo goed! De Labyrintrenner krijgt van mij dus een dikke 10, aangezien ik geen minpunten zou kunnen bedenken! Petje af voor James Dashner!

Ik kan ook niet wachten om naar de film te gaan! Heb jij dit boek al gelezen en/of de film gezien en wat vond je ervan?

YoungAdultBooks heeft ook een recensie over dit boek geschreven.
Fantasywereld heeft ook een recensie over dit boek geschreven.

 

3 reacties

  1. Geweldig boek hé 😀 Ben idd ook blij het voor de film gelezen te hebben. Komt de 15de pas uit bij ons in België, maar dan ga ik ‘m ook meteen kijken!

  2. Ik heb het boek gelezen en de film gezien, en ik vond ze beide waanzinnig goed! Ik heb het eerste deel in het Engels gelezen dus ik kan snel weer door met het volgende deel.

  3. Ik ga komende zaterdag naar de film! Super veel zin in 🙂 En het einde van t boek was idd nogal ‘NOOOOH’ >.<

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.