Recensie: De magische apotheek

Titel: De magische apotheek

Auteur: Ana Ruhe

Illustraties: Claudia Carls

Vertaling: David Orthel

 Genre: Middle Grade, Fantasy

Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf

Bladzijdes: 262

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789000366095

Prijs: 16,99

Link naar de pagina op Goodreads

 

Lucie’s familie verhuist in een groot huis vol geheimen. Lucie merkt vele verschillende geuren, maar waar komen die vandaan? Ze ontdekt een sleutel, maar die past op geen enkele deur van het huis. Samen met haar broer Benno en buurjongen Mats ontdekken de drie een geheime ruimte vol flesjes met verschillende geuren. Deze geuren hebben alleen bijzondere uitwerkingen, die zelfs heel gevaarlijk kunnen zijn…

De magische apotheek sprak me meteen aan, zeker door deze mooie cover. Een boek over magische geuren die vele uitwerkingen hebben, dat klinkt leuk! Een middle grade vind ik ook fijn om tussendoor te lezen, want je komt er snel doorheen en het verhaal zit vol energie. Maar goed, was dat ook het geval voor De magische apotheek? Ik dook met mijn neus in dit boek en leerde meer over de magische apotheek vol bijzondere geuren…

De schrijfstijl van Ana Ruhe is ontzettend soepel. Zowel fanatieke lezers als beginnende lezers kunnen genieten van dit boek, want Ana’s schrijfstijl is erg toegankelijk en je ziet alle personages en locaties goed voor je. En mocht dat iets minder goed gaan, kan je alsnog veel inspiratie halen uit alle mooie illustraties in het boek! Deze zijn echt schitterend en het boek wordt ook bijgestaan door een mooie informatiesheet van de verschillende geuren die er onder andere bestaan in deze wereld.

Het verhaal zit vol met ontdekkingen die avontuurlijke lezers fantastisch zullen vinden. De geuren die worden beschreven zijn heel vindingrijk. Elke geur heeft een magische uitwerking. Geuren kunnen onkruid veroorzaken, het weer beïnvloeden, herinneringen laten verdwijnen en meer. Je krijgt in dit boek al wat meer informatie over de verschillende soorten geuren, maar veel meer uitleg zal waarschijnlijk worden gegeven in de volgende delen. Dit is toch wel een introductieboek op de rest van de serie, want er valt nog genoeg te ontdekken!

Het boek zit met lekker veel avontuur en spannende momenten. Ook zijn er wat mooie plotwendingen op het einde die de oplettende lezer wellicht kan zien aankomen, maar ik denk dat veel jonge lezers erg verrast zullen zijn. Lucie en de rest moet vaak onopvallend de apotheek en de vele geuren stiekem pakken, zonder opgemerkt te worden. Het maakt het verhaal lekker spannend, maar het is duidelijk dat de grote avonturen zullen plaatsvinden in de rest van de serie. Het drietal is ook een nieuwsgierig groepje en ze zijn erg dapper, waardoor je zeker geniet van de hoofdpersonen.

De magische apotheek is een mooi begin van een fantasierijke serie. Het is wel een introductie op deze serie en vele vragen worden nog niet beantwoord, maar dat zal vast gebeuren in de komende delen. De schrijfstijl is in ieder geval pakkend en de vormgeving is fabuleus, dus dat smaakt… Ik bedoel, ruikt naar meer!

Beoordeling: 7/10

Ik heb dit boek mogen ontvangen van de uitgeverij, in ruil voor een eerlijke recensie en promotie op social media, waar ik de uitgeverij zeer dankbaar voor ben.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.