Recensie: De Mensenmarkt (The Wired/Unplugged #2)

Titel: De Mensenmarkt (The Wired/Unplugged #2)

Auteur: Donna Freitas

Vertaling: Mariella Manfré

Genre: Science Fiction, Young Adult

Uitgeverij: Blossom Books

Bladzijdes: 392

Bindwijze: hardcover

ISBN: 9789020678895

Prijs: 19,50

Cijfer: 8/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

De Mensenmarkt is geopend. Skye is een van haar meest dierbare personen verraden en nu worden er lichamen van mensen die in de Appwereld zitten verkocht op de Mensenmarkt. Zelfs Inara, de beste vriendin van Skye, wordt verhandeld. Skye is van plan deze handel te stoppen, maar een premiejager is van plan Skye te ontvoeren en te verkopen aan de Mensenmarkt. Kan Skye de mensen uit de Appwereld redden?

 

Donna Freitas, een van de auteurs die naar Yalfest komt. De afgelopen dagen heb ik heel veel boeken gelezen van auteurs die naar Yalfest komen en De Mensenmarkt is voor mij de laatste voorbereiding. Unplugged vond ik een ontzettend mooi boek, maar was soms niet helemaal duidelijk. Wie weet dat De Mensenmarkt daar verandering in kon brengen? Vorige week kocht ik De Mensenmarkt, zodat ik misschien wat meer verheldering kon krijgen van de Appwereld.

De Mensenmarkt begon net als Unplugged met een wat stroef begin. Skye maakte in het begin van het boek al een enorm vreemde keuze (iets met weinig verzet leveren), waardoor ik wat verward het boek in kwam. Skye is af en toe echt een raadsel, haar handelingen zijn soms heel gek en totaal onbegrijpelijk. Misschien komt het door het feit dat ze jaren lang in de Appwereld heeft gezeten, maar alsnog doet ze wat vreemde dingen. Gelukkig kwam aan dat vreemde wel verandering in. Halverwege het verhaal vond ik de personages veel logischer aanvoelen, dus toen kon ik het boek haast niet wegleggen!

 

De schrijfstijl van Donna vind ik erg mooi. Hoewel ik het heel druk had met het leren voor tentamens, wist ik binnen twee dagen het boek uit te lezen. Hoewel je las vanuit het perspectief van verschillende personages, kon ik makkelijk switchen. Daarbij vond ik de Appwereld nog vreemd, maar zag ik bepaalde dingen wel duidelijk voor me, alsof het ook daadwerkelijk een totaal andere wereld is dan de echte wereld. Om nog even terug te komen op de Appwereld: die blijft een geval apart. Voor veel praktische dingen is er nog veel onduidelijkheid, de precieze werking van de Appwereld zou nog bijgeschaafd kunnen worden.

 

Goed, De Mensenmarkt is dus nog wat vaagjes, maar wat ik er wel ontzettend gaaf aan vind? Er zit veel meer actie in het verhaal en het einde was ontzettend spannend. Een bepaalde element in het verhaal vond ik heel interessant (ik wil niks verklappen, maar ik kan als hint ”droom” geven, als je het boek leest snap je het) en het kleine voorproefje van het vervolg zorgt ervoor dat IK NIET KAN WACHTEN OP DEEL DRIE!!! Ja, De Mensenmarkt heeft mij ervan overtuigd dat deze trilogie een mooie gaat worden. Schrijf lekker door Donna Freitas, ik heb dat derde deel nodig.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.