Recensie: De nacht van het kwaad (Strijd om Elementia #2)

Titel: De nacht van het kwaad (Strijd om Elementia #2)

Auteur: Sean Fay Wolfe

Genre: Kinderen, Games, Spanning

Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf

Bladzijdes: 446

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789000349975

Prijs: 12,50

Cijfer: 8/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

 

Na de grote strijd rond Elementia is de stad beter geworden dan ooit. Stan is de heerser over de stad (voor bijna vier maanden) en hij bestuurt samen met zijn raad van goede vrienden Elementia. Stan maakt de goede beslissingen, er is weer vermaak in de stad, maar gevaar ligt op de loer. De geheime organisatie, de Noctem-alliantie, pleegt gruwelijke aanslagen op de stad als een stel terroristen. Stan vecht met man en macht terug, maar de weerstand is groot. De rust in Elementia is nog ver te zoeken…

 

Strijd om de macht is het eerste deel van de Strijd om Elementia-kronieken en vond ik heel tof, een verhaal dat zich afspeelt in een game vind ik al snel een enorm avontuur! In Strijd om de macht was het game-aspect zo goed verwerkt en ik kan niet wachten om te zien wat er verder is veranderd voor Stan. Kan hij Elementia goed besturen en heerst er bijna vrede op de server? Nee, jammer genoeg krijgt Stan nog te maken met veel problemen…

De nacht van het kwaad is een cool vervolg waarbij de spanning weer volop aanwezig is! De Noctem-alliantie is van plan om Stan van de troon te stoten en plegen gevaarlijke aanslagen. Stan en zijn vrienden proberen de vijand te slim af te zijn, maar de alliantie is onvoorspelbaar en weten vaak van een onverwachte hoek te komen. Stan moet lastige beslissingen maken en kunnen bouwen op zijn vrienden, maar bepaalde wendingen in het verhaal zorgen ervoor dat het lot van Elementia in verkeerde handen kan vallen… De nacht van het kwaad is een spannend avontuur en zet je op het puntje van je stoel!

 

In het eerste deel van Strijd om Elementia was er veel aandacht besteedt aan Minecraft zelf en de technieken, werelden en levens die er in voorkomen. In dit deel heb je alle basiskennis nu onder controle, en wordt er juist meer gekeken naar de politiek binnen Elementia en de vriendschappen en vijanden van Stan. Hierdoor is dit boek niet alleen geweldig voor gamefanaten, maar ook voor de niet-gamers. Strijd om Elementia wordt meer een spannend verhaal dat zich toevallig afspeelt in een game, dit bevalt mij wel! Gelukkig zijn er nog genoeg nieuwe aspecten in Elementia die sterke verwijzingen geven naar de game waar Minecraftspelers van zullen smullen!

 

De nacht van het kwaad, een legendarisch verhaal voor de gamers onder ons! Het verhaal gaat verder en nu je eenmaal Stan en zijn vrienden goed kent, is het nu tijd voor oplopende dreigingen, aankomende oorlogen en allesbeslissende keuzes die gemaakt moeten worden. De duisternis van hoop, het derde deel in deze vierdelige serie, staat al klaar om gelezen te worden, daar heb ik zin in!

2 reacties

    • Vera Pellos op juli 20, 2016 om 1:24 pm
    • Reageer

    Door je recensies over dit boek en het eerste boek, ben ik zeer enthousiast om de boeken te gaan lezen. Ondanks dat ik het spel zelf niet speel.
    Ik vind de kaft van beide boeken ontzettend mooi!!!

    1. Het derde deel ziet er ook heel cool uit! 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.