Recensie: De Necromancer (De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel #4)

Titel: De Necromancer (De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel #4)
Auteur: Michael Scott
Genre: Young Adult, Spanning, Fantasy, Mythologie
Uitgeverij: Boekerij
Pagina’s: 349
Bindwijze: Paperback
Prijs: €10,00
Cijfer: 8/10
Link naar het boek op Goodreads
Koop dit boek via Bol.com

In het vierde deel van De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel worden de spanningen tussen de spelers veel groter. John Dee wordt door de Duistere Alouden achtervolgd omdat hij zijn taak niet heeft vervuld. In London komt hij de onsterfelijke Virginia Dare tegen die zijn handlangster wordt. Perenelle is uit Alcatraz ontsnapt en de tweeling en de Flamels zijn herenigd. Maar er zijn veel gevaren. Er zijn vele monsters te vinden in Alcatraz en Jeanne en Scathach vinden een nieuw persoon die een grote opdracht heeft. Ook komt de tweeling de zus van Scathach tegen en beginnen ze steeds meer te twijfelen aan de betrouwbaarheid van de Flamels…

Dit boek heb ik heel snel uitgelezen en ik ben aangenaam verrast door dit boek. Terwijl de eerste 3 delen een bepaalde regelmaat hadden, wijkt het vierde deel hier erg van af, wat ik erg goed vind. De spanning zit er ook weer dik in, vooral de tweede helft van het boek leest als een trein. De hoofdstukken zijn redelijk kort en elk hoofdstuk is weer uit een ander perspectief beschreven. Dit was ook nodig, omdat er nu vele verhaallijnen zijn die allemaal belangrijk zijn voor het verhaal.

Een ander pluspunt is dat de personages steeds beter worden uitgewerkt en dat de nieuwe personages in dit deel ook heel gaaf zijn. Ik heb enorm genoten van de nieuwe Alouden die hun entree maken in dit boek. Ook wordt de wereld steeds beter uitgewerkt. Terwijl je in het eerste deel alleen wat hoorde over de Alouden, is er nu ook veel aandacht bij de Archonen, Aardheren en schepping van de wereld. Dit vond ik erg interessant en in de volgende delen zal hier ook veel meer aandacht voor komen.

De Necromancer is een goed boek wat de vorige delen overtreft. De personages, zowel oude als nieuwe, waren goed beschreven en de oorsprong van de wereld wordt steeds meer uitgelegd. Het einde van dit deel maakt je onwijs benieuwd naar het vijfde deel van deze serie, die je waarschijnlijk ook in een snelvaart uit zal lezen!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.