Recensie: De Oneindige Zee (De Vijfde Golf #2)

Titel: De Oneindige Zee (De Vijfde Golf #2)6 De Oneindige Zee Rick Yancey

Auteur: Rick Yancey

Genre: Science-Fiction, Young Adult, Spanning

Uitgeverij: Bruna

Bladzijdes: 294

Bindwijze: Paperback

Prijs: 19,95

Cijfer: 8/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Cassie wist de vier golven te overleven, maar de vijfde golf komt eraan en niemand is meer veilig. Een nieuwe vijand komt eraan en Cassie en haar vrienden moeten er alles aan doen om te blijven leven. Zouden ze moeten vluchten of wachten op Evan Walker, wie is er nu in deze tijd nog te vertrouwen?

 

De Vijfde Golf vond ik een erg leuk boek. Het zat vol met actie, de druk om te overleven en wat plotwendingen die me hebben doen sidderen van de spanning! Het deed me wat denken aan The Walking Dead door het overlevingsinstinct. Gelukkig is het tweede deel pas uitgekomen en had de uitgeverij mij een enthousiaste mail gestuurd of ik het tweede deel wilde recenseren en dat doe ik met genoegen! Bedankt Uitgeverij Bruna, toen ik het pakketje binnen kon ik niet snel genoeg beginnen!

 

In De Oneindige Zee lees je hoe het verder gaat met Cassie, Ben, Ringer, Sam en Evan. De personages hebben al veel geweld meegemaakt en zijn op de vlucht voor de Anderen. De Vijfde Golf kan elk moment aankomen en wie weet zijn ze dan wel verloren… Ook dit deel bevatte weer veel actie. Het boek is 100 bladzijdes korter dan het eerste deel, maar toch bevat het net zo veel actie en spectaculaire gevechten. Sommige stukken hadden wel wat rust in zich, maar al snel wordt dat weer afgewisseld met een hoofdstuk waarin de personages moeten vechten om verder te komen.

 

Net als het eerste deel had ik wat moeite met de wisselingen van perspectief. Het zou fijner zijn geweest als de naam van het personage waarover je leest gelijk bij het begin van een deel stond, zodat je meteen weet waar je aan toe bent. Het was bij elk deel weer even inkomen en dat werd uiteindelijk wel vervelend. Ik kan alleen niet klagen over de verschillende perspectieven op zich, want het was echt een goede toevoeging aan het verhaal! De personages zijn allemaal erg uniek en laten allemaal een ander aspect van het verhaal en de wereld zien. Dit boek zat vol mysterie en intrige en dat maakte de wat verwarrende wisselingen zeker goed!

 

En mag ik nog een compliment geven aan Rick Yancey? Ik had echt het idee dat zijn schrijfstijl vooruit is gegaan. Sommige zinnen sprongen er echt meer uit dan in het vorige deel, alle beschrijvingen en gevoelens wist Yancey zo mooi te verwoorden! Ik heb vaak gehad dat ik een alinea wilde herlezen of woord voor woord op mijn gemak las. De Oneindige Zee eindigt met een grote climax en daardoor mag het derde deel maar snel komen! Ik hoorde alleen dat het origineel pas in 2016 uitkomt, dus dat wordt nog even wachten dan maar…

1 reactie

  1. Noooo de release van het derde deel stond gepland voor september 2015 en ik zie nu inderdaad dat het uitgesteld is naar mei 2016 🙁 slecht nieuws! Maar verder ben ik het helemaal eens met je recensie, dit boek was weer super goed, alleen jammer dat het zoveel dunner is dan het eerste deel 😉

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.