Recensie: De Outcast (De Summoner #0.5)

Titel: De Outcast (De Summoner #0.5)

Auteur: Taran Matharu

Vertaling: Henny van Gulik

Genre: Fantasy, Young Adult

Uitgeverij: Van Goor, Best of YA

Bladzijdes: 368

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789000362264

Prijs: 18,99

Link naar de pagina op Goodreads

 

Arcturus heeft een armzalig leventje. Hij heeft zijn ouders nooit gekend en werkt als stalknecht, totdat hij een demon oproept uit een andere wereld. Hij blijkt een Summoner te zijn en gaat naar de Vocans Academie om zijn nieuwe krachten te leren gebruiken. Op de Vocans Academie zitten alleen leerlingen van adel, waardoor Arcturus een buitenbeentje is en absoluut niet geliefd is. Hij is zelfs de eerste burgerjongen die op de academie komt! Hij heeft steun door zijn demon Sacharissa, maar zullen zij samen zichzelf kunnen bewijzen, zelfs als de spanningen in het rijk hoog oplopen?

 

De Summoner-serie is een van mijn favoriete fantasyseries. Een uitgewerkt magisch systeem, sympathieke en diverse personages, een realistische maatschappij, De Summoner is een serie die zo veel goede elementen bezit! Ik kan niet genoeg krijgen van deze magische wereld, dus ik was erg blij toen De Outcast bekend werd gemaakt. Nog meer lezen over demons, maar dit keer vanuit de ogen van Arcturus in zijn jonge jaren. Daar wilde ik wel meer over lezen!

In De Outcast volg je de jonge Arcturus. Hij is (net zoals Fletcher) geen jongen die vanaf jongs af aan leeft in rijkdom, waardoor hij al snel een sympathiek personage wordt. Hij is moedig, nieuwsgierig en weet vaak de juiste beslissingen te maken. Ik was op het eerste ogenblik bang dat het een kopie van De Nieuweling zou worden (waarin vooral het schooljaar op de Vocans Academie werd beschreven), maar deze prequel weet hele andere kanten op te gaan. Dit verhaal zit vol avontuur, gevechten, grote spanningen in het land en mooie verwijzingen naar de andere boeken.

Het verhaal van Arcturus laat namelijk de basis zien van het koninkrijk dat Fletcher kent. Fletcher zit op een school waarin elfen en dwergen ook worden toegelaten, maar in de tijd van Arcturus was hier geen sprake van. Alleen mensen van de adel konden op de academie komen, waardoor Arcturus vreemd wordt aangekeken. Je leert meer over de onvrede en de ongelijkheid in het land in De Outcast en je ziet hoe de verschillende volken in die tijd met elkaar samenleefden. Dit vond ik erg interessant om te lezen, aangezien je achtergrondinformatie over deze serie alleen maar wordt uitgebreid. Daarbij is Taran Matharu’s schrijfstijl zoals gewoonlijk subliem. Wat basiselementen van summoners worden herhaald, maar Taran weet vooral nieuwe aspecten van deze wereld aan je te laten zien.

 

De Outcast is een proloog op De Summoner-reeks die je zeker moet lezen als je hebt genoten van deze boekenserie, hoewel het misschien niet zou kunnen tippen aan het avontuur van Fletcher. Arcturus heeft een belangrijk verhaal te vertellen en weet je kennis van deze wereld alleen maar te vergroten. Het is een interessant stukje achtergrondinformatie waardoor je situaties op de Vocans Academie steeds beter kan begrijpen. Gelukkig hoef je nog geen definitief afscheid te nemen van deze serie, want Best of YA zal nog een geïllustreerd handboek uitgeven over deze magische wereld en alle demons. Daar kijk ik nu al naar uit!

 Beoordeling: 8/10

Ik heb dit boek mogen ontvangen als recensie-exemplaar van Best of YA, in ruil voor een eerlijke recensie en promotie op social media, waar ik de uitgeverij erg dankbaar voor ben. 

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.