Recensie: De Regelbrekers #2 Bravelands

Titel: De Regelbrekers #2

Auteur: Erin Hunter

Vertaling: Saskia Martens

Genre: Middle Grade

Uitgeverij: Fantoom

Bladzijdes: 403

Bindwijze: Hardcover

Prijs: 16,95

ISBN: 9789059245471

Link naar de pagina op Goodreads

 

De Oppermoeder is er niet meer, waardoor het dierenrijk een enorme schok krijgt. Wie kan de Oppermoeder verplaatsen nu ze niet haar geest heeft overgedragen? Een Oppervader staat op om Bravelands te leiden, maar is dit beest wel te vertrouwen? Doorn, Sky en Fier moeten alle drie op hun eigen manier omgaan met de situatie, terwijl ze vele ontdekkingen doen over het dierenrijk…

Ik heb zelf de hype rondom de Warrior Cats-serie van Erin Hunter gemist, maar deze auteur (of beter gezegd, collectief van schrijvers) weet met Bravelands mij een fan te maken. Dit verhaal gaat over het dierenrijk en is ook compleet vanuit het perspectief van dieren, wat ik echt heel interessant vind om te lezen. Het eerste deel van Bravelands wist me enthousiast te maken voor de rest van de serie, maar wist het vervolg mijn enthousiasme te behouden of zelfs te vergroten?

De Regelbrekers bouwt snel voort op het einde van De Outsiders, waardoor je meteen weer in het verhaal duikt. Bravelands bevat ontzettend veel chaos, aangezien de dieren een nieuwe leider moeten hebben. Ik zat meteen lekker in het verhaal en raakte constant geboeid door de ontwikkelingen in het dierenrijk. De hele hiërarchie tussen alle dieren en de oplopende spanningen tussen diersoorten weten ervoor te zorgen dat je dit boek niet snel weglegt, want je merkt dat het er steeds heftiger aan toegaat. Het eerste deel was juist een fijne introductie met een aanloop naar een grote schok en dit vervolg weet meteen de actie op te voeren.

Dan hebben we de personages. Ik ben dol op alle drie de dieren. Sky is een hele wijze, maar nog jonge olifant. Haar visie en haar gevoelens voor het dierenrijk is heel sterk en ik genoot van alle ontdekkingen die ze deed in dit boek. Doorn is de baviaan die merkt dat zijn eigen bavianengroep niet de meest juiste keuzes maakt. Hij is iemand die vragen heeft rondom zijn nieuwe leider en zijn dapperheid om op te treden tegen de gevaren in Bravelands vond ik erg indrukwekkend. De leeuw Fier weet al steeds sterker te worden en zijn wraakgevoelens voor Titaan (de moordenaar van zijn vader) worden alsmaar groter in dit deel. Ik vond het zo tof om te zien dat dieren juist zo’n uitgesproken persoonlijkheid kunnen hebben. Het zijn dan wel dieren, maar Erin Hunter weet ze juist veel menselijkheid te geven. Ze zijn veel dynamischer dan verwacht, waardoor ik het dierenperspectief wel vaker voorbij wil zien komen in verhalen.

De Regelbrekers is zeker een uitstekend vervolg op De Outsider. De spanningen lopen steeds hoger op, de vijanden in het verhaal worden steeds gevaarlijker en sluwer en de personages zijn erg realistisch. Het bevalt me in ieder geval enorm waar dit verhaal naartoe gaat, want ik denk dat we nog vele spannende taferelen gaan verwachten in de volgende delen. Ik wil meer! Bravelands is een ideale serie voor avonturiers die eens bijzondere verhalen willen lezen met unieke personages.

Beoordeling: 9/10

Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, waar ik uitgeverij Fantoom erg dankbaar voor ben. 

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.