Recensie: De steen van Gaëldenn (Drakenbloed #2)

Titel: De steen van Gaëldenn (Drakenbloed #2)4 Drakenbloed 2 De Steen van Gaëldenn Jean-Luc Istin

Auteur: Jean-Luc Istin

Genre: Graphic Novel

Uitgeverij: Silvester Strips

Bladzijdes: 48

Bindwijze: Hardcover

Prijs: 16,95

Cijfer: 6/10

Link naar de pagina op Goodreads

Koop dit boek bij Silvester Strips

 

Hannibal is op zoek naar een legendarische schat, en daar heeft hij een steen voor nodig, waardoor hij dichterbij de schat kan komen. Door deze steen kan hij de magische kaart lezen die toegang geeft tot de schat. Dit gaat niet met gemak, want onder andere de graaf van Cagliostro achtervolgt de kapitein en de steen is niet zonder gevaar te vinden…

 

De steen van Gaëldenn is het tweede deel in de graphic novels van Drakenbloed. Hierbij wordt er meer uitleg gegeven over de steen waardoor Hannibal naar de schat kan komen. Een vrouw, Iglit, heeft de steen in bezit en is niet van plan deze af te staan aan de kapitein en zijn bemanning.  Daarbij moeten ze eerst ontsnappen en een boot stelen. Ze moeten naar Dourdu, waar in een gevaarlijke tombe de steen op hen wacht.

 

De illustraties in dit deel zijn weer net zo goed als in het vorige deel. De tekeningen komen goed uit de verf en er is veel kleur gebruikt, sommige afbeeldingen spatten gewoon van de bladzijde! In dit deel is er veel meer spanning en gaat de bemanning een gevaarlijk avontuur tegemoet. Ook wordt er meer uitleg gegeven over de magische kaart en de steen en daarnaast krijg je wat te zien van het verleden van de kapitein, die een schokkend verleden heeft meegemaakt… Hij krijgt hierdoor wel wat meer karakter en maakt hij steeds meer een diepere indruk op me. Wat voor wraakgevoelens schuilen er achter Hannibal? Istin weet het mysterie er goed in te houden moet ik gewoon weten hoe het verder gaat!

 

Het nadeel aan dit boek? Ik vond dit deel erg warrig. De overlopen naar heden en verleden en verschillende personages en locaties liepen niet vloeiend over en moest ik vaak even goed kijken voordat ik de wisseling merkte. Deze strip las ik wat moeizamer dan zijn voorganger. Sommige personages kon ik ook nauwelijks van elkaar onderscheiden en daar stoorde ik me wel aan.

 

Ondanks dit minpuntje, vond ik dit verhaal lekker spannend en kom ik steeds meer te weten over de achtergrond van de kapitein en het verhaal achter de legendarische schat. Het einde voorspelt ook weer genoeg avontuur voor het volgende deel en pakte ik meteen het derde deel in deze serie erbij, want ik wilde meteen verder lezen!

1 reactie

  1. Haha ik herken de auteur meteen.. Hij heeft een aantal toffe boeken op zijn naam!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.