Recensie: De Strijdmagiër (De Summoner #3)

Titel: De Strijdmagiër (De Summoner #3)

Auteur: Taran Matharu

Vertaling: Henny van Gulik

Genre: Fantasy, Young Adult

Uitgeverij: Van Goor, Best of YA

Bladzijdes: 399

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789000359714

Prijs: 18,99

Link naar de pagina op Goodreads

 

Na de avonturen in het domein van de orks, zijn Fletcher en zijn vrienden beland in de ether, de plek van de demons. Fletcher moet een uitweg vinden uit deze gevaarlijke wereld, hoewel de echte wereld ook vol gevaren zit. De albino-ork Khan wil namelijk heel Homimum veroveren en Fletcher en zijn vrienden vernietigen. Zou Fletcher hem kunnen stoppen?

 

De Summoner-serie zorgde ervoor dat ik weer helemaal weg ben van high fantasy. Deze magische wereld is gedetailleerd en een prachtige combinatie van Lord of the Rings, Pokémon en Harry Potter.  Ik vond het daarom ook geweldig om Taran Matharu te mogen interviewen toen hij in Nederland was voor Yalfest. Nu kon ik eindelijk het derde en laatste deel in deze fantasyserie lezen. Voldeed het boek aan mijn hoge verwachtingen?

In De Strijdmagiër merk je dat dit boek is opgedeeld in drie delen: Fletchers avontuur in de ether, zijn plichten die hij wil nakomen als edele en de grote eindstrijd tegen de orks. De opbouw vond ik heel goed opgezet: je begint met veel spanning, krijgt een pauze waarin Fletcher kan laten zien wat hij kan betekenen voor een bevolking en je sluit af met een spectaculair slot. Ik vond het daarom ook heerlijk om De Strijdmagiër te lezen. De structuur van het verhaal was aangenaam en de schrijfstijl van Taran Matharu is echt betoverend goed. Hij is heel gedetailleerd en weet als geen ander hoe je een complex maar realistische fantasywereld weet neer te zetten. 

De personages zijn een goed gezelschap tijdens het lezen van dit boek. Elfen, dwergen en mensen, in dit boek weten ze steeds beter met elkaar samen te werken. Er is nog veel racisme in Hominum, maar Fletcher doet er alles aan om iedereen bij elkaar te brengen. Fletcher is steeds volwassener geworden en is de ideale held: hij heeft veel rijkdom, maar is als een arme jongen opgegroeid. Hij is een summoner, maar weet hoe het is om dat niet te hebben. Hij heeft verschillende bondgenoten die hem zullen steunen, aangezien hij heel charismatisch is. De groei die Fletcher heeft meegemaakt in deze serie is indrukwekkend en ik vond het erg mooi om te zien hoe deze groei heeft uitgepakt.

Ook in dit deel komen er nog verschillende demons voorbij. Tarans demons zijn zo tof om te ontdekken en de beschrijvingen van Matharu maken de demons haast levensecht. Zo zijn er nieuwe demons, maar kom je ook veel meer te weten over bekende demons. Dit bracht nieuwe perspectieven met zich mee waardoor de eindstrijd nog spannender werd! Het grote gevecht wist mij ook zeker te amuseren. Normaal vind ik lezen over veldslagen niet heel bijzonder, maar de strijd werd op zo’n manier verteld dat ik het boek haast niet weg kon leggen. Een episch einde dus!

De Strijdmagiër is een geslaagd slotdeel van De Summoner-serie. Het verhaal wordt op een fenomenale wijze afgesloten en je wordt nog meer fan van deze serie door Fletchers avonturen in dit boek. Taran Matharu heeft een geweldige wereld gecreëerd met interessante personages en een cool magisch systeem waar je u tegen zegt! Gelukkig hoeven we nog geen afscheid te nemen van deze boeken, want De Outcast komt ook uit, een proloog op deze serie.

Beoordeling: 9/10

Ik heb dit boek mogen ontvangen van uitgeverij Van Goor in ruil voor een eerlijke recensie en promotie op social media, waar ik de uitgeverij heel dankbaar voor ben. 

2 reacties

  1. Dit boek staart mij aan. Ik wil dit nu meteen lezen. Maar zoveel boeken staren me aan, dus ik ben bang dat deze toch even in de rij moet staan 😞

    1. Aaaah wel doen hoor, hij is zo goed!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.