Recensie: De Supernaturalist

Recensie: De Supernaturalist
Auteur: Eoin Colfer
Genre: Science Fiction
Uitgeverij: Vassallucci
Bladzijdes: 223
Bindwijze: Hardcover
Cijfer: 6/10
Link naar de pagina op Goodreads

De veertienjarige Kosmo woont in Satellietstad, een futuristische stad die wordt bestuurd door een satelliet. Hij is een weeskind en zit in een weeshuis, waar proeven worden gedaan op de weeskinderen omdat ze anders niet aan eten kunnen komen. Het zijn echte proefkonijnen en daarom sterven de meeste kinderen rond hun vijftiende jaar. Kosmo is niet van plan om te sterven, en weet te kunnen ontsnappen aan het weeshuis. Tijdens zijn ontsnapping raakt hij gewond en ziet hij blauwe wezens, Parasieten, die het leven uit hem zuigen. Gelukkig wordt hij gered door de Supernaturalisten, een groepje tieners die bovennatuurlijke wezens bestrijden. Ze proberen de Parasieten, wezens die niet veel mensen kunnen zien, uit te roeien zodat er minder mensen komen te overlijden. Kosmo sluit zich aan bij de groep en beleeft een spannend avontuur.

Dit boek heb ik kunnen winnen tijdens de Boekadventskalender bij Emmy van Zon en Maan. Ik had dit boek een aantal jaren geleden gelezen, maar ik wist er weinig van. Ik had de vorige keer dat ik dit boek las het 3 van de 5 sterren gegeven, en ik was benieuwd of mijn mening in de loop van de tijd was veranderd. Dit was niet het geval, maar ik merkte wel dat ik niet meer zo in de doelgroep viel van De Supernaturalist.

In De Supernaturalist volg je het verhaal van Kosmo. Kosmo is een weeskind, maar is wel een dappere jongen. Hij kwam voor mij wat vlak over. De leden van de Supernaturalisten vertoonden daarentegen wel wat pit. Elk lid had zo zijn eigen persoonlijkheid en eigenaardigheden, en daarbij hadden ze allemaal hun eigen achtergrondverhaal en verleden.

De futuristische wereld vond ik interessant, maar ik kon nog niet echt een goed beeld erbij scheppen. Dit boek was best dun waardoor de wereld naar mijn idee niet compleet werd uitgewerkt. De Parasieten vond ik dan wel originele wezens, ze waren goed beschreven.

Het verhaal bevatte af en toe veel spanning en de plotwendingen waren ook volop aanwezig in dit boek, maar ik ben zelf wat te oud om dit boek enorm te waarderen. Dit is toch wat meer gericht voor een wat jonger publiek, maar het is wel een prima boekje voor tussendoor. Als je van een spannend verhaal houdt die zich afspeelt in de nabije toekomst, is dit boek zeker wat voor jou! Eoin Colfer schrijft weer een amuserend verhaal voor zowel jongens als meisjes en jonge tieners.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.