Recensie: De val van Scribopolis – boek 1 (De kleine Odessa #3)

Titel: De val van Scribopolis – boek 1 (De kleine Odessa #3)

Auteur: Peter van Olmen

Genre: Fantasy, Young Adult

Uitgeverij: Van Haleweyk

Bladzijdes: 453

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789461316387

Prijs: 19,99

Link naar de pagina op Goodreads

 

Odessa moet hoe dan ook Mabarak stoppen, haar duistere vader die wraak wil nemen op de schrijversstad Scribopolis. Hij weet dat de Aquila’s (het genootschap die weet hoe je zonder muzenpoeder in en uit boeken kan komen) zich verstoppen in het boek Dracula en hij gaat eropaf om als eerste het geheim van de Aquila’s te ontrafelen. Odessa moet de eerste zijn die het geheim over kan nemen, zodat de mogelijkheid om alle personages uit boeken naar de echte wereld te halen weggevaagd wordt. Maar kan ze eerder zijn dan Mabarak en heeft ze toch wel positieve gevoelens voor haar echte vader? 

Jaren geleden werd ik dol op het eerste deel van De kleine Odessa en nu ga ik eindelijk verder in deze serie. Deze boekenserie zit vol schrijvers, bijzondere personages uit boeken en magie, ik kan er echt geen genoeg van krijgen! Het geheim van Lode A. (het tweede deel in de serie) eindigde ook vrij abrupt, dus ik kon niet wachten om verder te lezen. Gelukkig kan je als lezer door met lezen, want aangezien het laatste deel ook uit is kan je de serie uitlezen!

In De val van Scribopolis – boek 1 beland je weer meteen in het verhaal. Odessa moet Dracula in om Mabarak te stoppen, maar er zijn veel gevaren die Odessa moet confronteren. Als lezer word je als het ware in het verhaal opgeslokt (gelukkig niet letterlijk…) en lees je met gemak langer door dan je in eerste instantie had verwacht. Ik vond de vaart in het verhaal echt heerlijk. Hoewel sommige hoofdstukken het verhaal wat wilden verlengen, ging ik er zo snel doorheen en beland je van de ene ontwikkeling in de andere. Je blijft gewoon geboeid door het verhaal en de oplopende spanningen maken het verhaal alleen maar beter.

Ook vond ik dit boek heftiger dan de vorige delen. Odessa moet offers brengen om de wereld te redden, maar deze kunnen als een grote schok overkomen. Zo waren bepaalde proeven heel hard en had ik veel medelijden met Odessa. Aan de andere kant vond ik haar innerlijke strijd tussen haar twee vaders (haar echte vader Mabarak en haar adoptievader Shakespeare) af en toe wat onbegrijpelijk. Mabarak is overduidelijk slecht, dus ik snapte soms niet dat Odessa ondanks alles toch bewondering voor hem heeft. De plotwendingen in het verhaal vond ik aan de ene kant licht voorspelbaar (ik wist bij vele personages dat ze niet precies waren wie ze zeiden), maar toch wist Peter van Olmen mij te verrassen door de uitwerking van de plottwist.

De val van Scribopolis – boek 1 is heftiger dan de vorige delen en weet de spanning goed op te bouwen voor het slotdeel in deze serie. De personages laten hun ware aard zien en deze onthullingen zullen je zeker verrassen. De schrijfstijl is pakkend en Odessa wordt steeds sterker, nog maar te zwijgen over de geniale acties van Lode A. Snel door met het laatste deel van deze boekenserie, want ik moet gewoon weten hoe dit verhaal eindigt!

Beoordeling: 9/10

Dit boek heb ik mogen ontvangen van de uitgeverij, in ruil voor een eerlijke recensie en promotie op social media. 

 

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.