Recensie: De Vijfde Golf (De Vijfde Golf #1)

Titel: De Vijfde Golf (De Vijfde Golf #1)1 De Vijfde Golf Rick Yancey

Auteur: Rick Yancey

Genre: Science-fiction, Young Adult, Spanning

Uitgeverij: Bruna

Bladzijdes: 407

Bindwijze: Paperback

Prijs: 10,00

Cijfer: 8/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

De wereld wordt geteisterd door een groot ruimteschip. De wereld heeft allemaal plagen waardoor bijna iedereen is overleden. Slechts een paar mensen zijn de overlevers, maar ze moeten vechten, want de Anderen, de aliens, zijn uit om elke persoon op aarde te vermoorden… Cassie is één van de overlevers en is op zoek naar haar broertje. Ze strijdt voor haar leven en komt in aanmerking met iemand die haar zoektocht naar haar broertje compleet kan veranderen…

 

Aangezien het tweede deel in deze serie uit is, werd ik al vrij nieuwsgierig naar deze serie en besloot ik het eerste deel maar op te pakken. Een boek vol vernietiging, gemene wezens en een strijd om te overleven? Dat klinkt goed! Ik begon meteen met lezen en belandde in een wereld vol spanningen…

 

In de wereld van Cassie is het overgrote deel van de bevolking uitgemoord door de Anderen. Deze aliens zijn er op uit om de mensheid te vernietigen, waarom weten de lezers niet. Dit doen ze via ”Golven”, een soort plagen of rampen waardoor de bevolking van de planeet aarde sterft. De eerste golf was dat de elektriciteit uitging, het tweede een grote tsunami en ga zo maar door. De vijfde golf komt eraan en maar een klein deel weet te overleven. Het is echt een boek voor ”survival of the fittest” en ik kreeg het gevoel alsof ik The Walking Dead keek: de wereld is in puin, niemand is te vertrouwen, de mensen zijn veranderd in moordenaars en vechten om in leven te blijven. Dat was echt kicken! Dit boek heeft veel actie in zich en daardoor wilde ik dit boek niet gauw neerleggen.

 

De personages in dit boek zijn goed uitgewerkt en hebben een heftige achtergrond. Iedereen heeft wel dierbaren zien sterven en zijn veel harder geworden. Het overlevingsinstinct in dit boek is erg hoog en dat merk je echt bij alle personages. Je leeft met gemak mee met Cassie en haar broertje en de andere perspectieven in dit boek (het waren vier personages en dat switchen was soms toch even lastig, het was even inkomen als ik een nieuw deel las en er achter moest komen uit wiens perspectief er wordt verteld) zijn ook heel indrukwekkend. Een boek voor zowel jongens als meisjes!

 

Uiteraard kan ik ook wat kritiek melden, want sommige stukken waren wat verwarrend. Alle geheimen achter de Anderen waren een hele lange tijd wat vaag en het duurde even voordat ik echt duidelijkheid kreeg (dat moment was wel een grote eyeopener, maar had wat sneller gemogen). Omdat niemand te vertrouwen is en je vanuit verschillende perspectieven leest, moet je soms even goed nadenken om in het verhaal te zitten. Dit mag de pret niet bederven, want ik heb zeker genoten van De Vijfde Golf (een mooi geneesmiddel op mijn lichte leesdip) en ik kijk uit naar het tweede deel!

6 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Ik kan me herinneren dat ik dit een supergaaf boek vond. 😀 Ik ben dan ook benieuwd naar De oneindige zee, maar ik hoop wel dat ik nog genoeg weet van het eerste deel.

  • miranda op mei 4, 2015 om 5:19 pm
  • Reageer

  ik hoop dat t een keer verfilmd wordt!

  1. Volgens mij zijn ze daar al mee bezig Miranda, dus misschien al wat om naar uit te kijken… 😉

 2. Ik ben groot fan van dit boek! Het tweede deel is ook zeker een aanrader 😀 Nu is het wachten tot september, wanneer het derde boek in de serie verschijnt! En ik ben ook super benieuwd naar de film, maar daarvoor moeten we zelfs nog tot 2016 wachten…

 3. Hetzelfde gevoel alsof je naar The Walking Dead keek D: !? Omg, ik moet dit boek hebben <3

 4. Ik ben heel benieuwd naar het vervolg, maar ondertussen is het al zolang geleden sinds ik ‘De vijfde golf’ las dat ik een beetje schrik heb dat ik me niet alles meer even goed zal kunnen herinneren.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.