Recensie: De Viruscode (De Labyrintrenner #0.6)

Titel: De Viruscode (De Labyrintrenner #0.6)

Auteur: James Dashner

Genre: Dystopie, Spanning, Young Adult

Uitgeverij: Uitgeverij Querido

Bladzijdes: 349

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789021400129

Prijs: 15,00

Cijfer: 8/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Thomas is immuun voor de Vuring, een kwaadaardig virus die een groot deel van de mensheid heeft laten uitsterven. WICKED is een organisatie die een medicijn voor deze ziekte moet produceren, dus Thomas wordt meegenomen voor vele proeven, in de hoop een medicijn te maken voor de Vuring. Thomas moet een labyrint bouwen voor de proeven van alle immune personen en je leest zijn verhaal over de gebeurtenissen voor het labyrint…

De Labyrintrenner-trilogie is echt fantastisch en ik was al enorm tevreden met de eerste prequel en het kleine boekje met extra informatie over deze serie. Laatst is de tweede prequel uitgekomen van deze serie, namelijk over Thomas die het labyrint moet bouwen. Ik was heel benieuwd naar dit boek, aangezien je als lezer niet veel weet over de gebeurtenissen voor het labyrint. Ik zat nog met genoeg vragen, die hopelijk allemaal werden beantwoord in De Viruscode. De uitgeverij had als verrassing dit boek naar mij opgestuurd als recensie-exemplaar zodat ik het verhaal van Thomas kon lezen, waar ik hen heel dankbaar voor ben!

 

De Viruscode laat genoeg details zien over het verleden van Thomas. Meteen word je mee gesleept in het avontuur van Thomas, waarin hij wordt opgehaald door WICKED. Hij was nog erg jong en zijn verleden wordt daardoor goed beschreven. Hij heeft jarenlang bij WICKED gezeten en hij leert beetje bij beetje meer over de organisatie en alle andere kinderen die door WICKED zijn opgehaald. Zoals ik gewend ben van James Dashner word je met gemak vermaakt, ik las dit boek ontzettend snel uit. Dashner weet genoeg cliffhangers te plaatsen aan het einde van een hoofdstuk, waardoor je nieuwsgierig blijft naar de rest van het verhaal. Hoewel je natuurlijk weet hoe het verhaal afloopt doordat het een prequel is, krijg je nog vaak genoeg te maken met wat interessante wendingen in het verhaal.

 

Ik wilde vooral dit boek lezen zodat ik meer antwoorden kreeg over het labyrint en alle proeven die WICKED doet. Of ik al mijn antwoorden heb gekregen? Nee. Je leest vanuit het perspectief van Thomas en voor hem wordt genoeg informatie achter gehouden. Wel kom je meer te weten over de dagelijkse bezigheden van de kinderen, maar WICKED is nog erg mysterieus en vertelt niet alles aan Thomas. Gelukkig zijn er wel schokkende dingen die je te horen krijgt. Thomas heeft echt veel meegemaakt bij WICKED, en erna je geheugen verliezen is dan zo slecht nog niet…

 

De Viruscode was niet volledig wat ik ervan had verwacht (ik had liever nog antwoorden te horen gekregen over de proeven zelf en waarom alles zo gevaarlijk moest zijn), maar dat is misschien het mooie van deze serie: je weet nooit of WICKED nou werkelijk goed of slecht is. De Vuring maakt mensen helemaal gek, dat zie je duidelijk terug in deze serie. De Viruscode is in ieder geval een interessant verhaal waarbij je Thomas, Newt en alle andere Laarders net iets beter leert kennen!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.