Recensie: De voordelen van onbeantwoorde liefde

Titel: De voordelen van onbeantwoorde liefde

Auteur: Becky Albertalli

Vertaling: Astrid Staartjes

Genre: Contemporary, Young Adult

Uitgeverij: Blossombooks

Bladzijdes: 302

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789020678888

Prijs: 10,00

Link naar de pagina op Goodreads

 

Molly is al verliefd geweest op 26 jongens, maar ze heeft nog nooit wederzijdse romantiek meegemaakt. Haar tweelingzus Cassie is juist heel extrovert en heeft met vele meisjes gezoend, terwijl Molly vrij introvert is en een maatje groter heeft, iets waar ze heel onzeker over is. Cassie ontmoet Mina op een feestje en is meteen verliefd. Molly is blij voor haar zus, maar merkt dat haar zus nu minder aandacht aan haar besteedt. Molly wordt door haar zus gekoppeld aan de hipsterboy Will, terwijl Molly ook het goed kan vinden met haar nerdy-collega Reid. Op wie moet ze nu weer verliefd worden?

 

Blossombooks heeft deze maanden een actie waarbij een paar titels voor maar 10 euro in de boekhandel liggen. Dat is een koopje! Onder andere is dit boek in de aanbieding, dus ik moest hem gewoon halen. Zo gezegd, zo gedaan! Tijdens een warme middag besloot ik te beginnen, ik had hem op dezelfde dag al uit! Een boek dat je snel uit kan lezen dus, maar is dat wel een goed teken?

De voordelen van onbeantwoorde liefde is een klein en schattig boek waarin het normale leven van Molly door Becky’s schrijfstijl heel levendig en leuk wordt gemaakt. Dit boek is namelijk niet heel spannend of spectaculair. Je leest over Molly die worstelt met haar verliefdheid en al haar onzekerheden, terwijl haar tweelingzus juist meer afstand van haar neemt. Ook krijgt Molly contact met twee jongens waar ze lichte gevoelens voor krijgt. Er is dus weinig spanning te vinden, maar toch blijf je vermaakt tijdens het lezen van dit boek. De schrijfstijl van Becky maakt het boek heel vrolijk en ze maakt haar personages zo uitbundig en realistisch dat je met elk personage vrienden zou willen worden.

Molly bracht soms wat gemengde gevoelens bij mij op. Ze is een ontzettend lief meisje, maar ontzettend onzeker. Ze is heel vaak verliefd geweest, maar heeft nooit concrete stappen gemaakt om er daadwerkelijk wat mee te gaan doen. Ze is ook heel onzeker over haar eigen lichaam en kan ook wat jammeren door haar tweelingzus die steeds minder met haar omgaat. Volgens mij is Molly een perfect meisje voor jongeren die ook onzeker zijn over henzelf en weinig ervaring hebben met de liefde, wat een feest van herkenning kan zijn. Ik had alleen al vrij snel door dat Molly zich niet zo druk moest maken over bepaalde zaken, dus op sommige momenten kon ik mij licht ergeren aan haar onzekerheden.

Het einde was vrij voorspelbaar, maar dat is juist het fijne aan dit boek. Het is een luchtig verhaal met wat tienerdrama, maar niet zo’n groot gehalte aan drama dat het vervelend werd. Het is heerlijk boek om even tussendoor te lezen, omdat Becky je een heel aandoenlijk verhaal vertelt waar je zeker van kan genieten. Haal dit boek dus snel in huis, want nu is hij nog afgeprijsd! De voordelen van onbeantwoorde liefde is een ideaal verhaal voor de mensen die een lekker wegleesboek willen hebben, voor jongeren die onzeker zijn over hun liefdesleven en de lezers die ervan houden om te zwijmelen bij een schattig verhaal!

Beoordeling: 8/10

2 reacties

  1. Ik vond het ook wel een prima boek, maar mij deed het eigenlijk niet zoveel. Ik gaf het ook echt maar drie sterren. Het duurde bij mij ook meer dan een week voor ik het uitlas, ik had het idee dat het een stuk moeilijker doorlas dan Simon.

    • Do op juni 14, 2018 om 3:29 pm
    • Reageer

    Fijne recensie weer! Ik vond het ook echt een leuk boek, Becky’s boeken zijn zo fijn om te lezen, haha 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.