Recensie: De Vuurproef (The Cage #3)

Titel: De Vuurproef (The Cage #3)

Auteur: Megan Shepherd

Vertaling: Ineke van Bronswijk

Genre: Science Fiction, Young Adult

Uitgeverij: Van Goor, Best of YA

Bladzijdes: 319

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789000321537

Prijs: 19,99

Cijfer: 9/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Cora heeft nog een grote opdracht te vervullen: de Vuurproef ondergaan, een wedstrijd met allemaal puzzels die je fysieke en mentale krachten testen zodat je een van de hyperintelligente soorten kan worden in het universum. Nu Cora het ruimtestation van de Verwanten heeft verlaten, belandt ze met haar vrienden op Armstrong, een gewelddadige wereld met een sheriff als slechte leider. Naast de sheriff zijn er nog vele soorten aliens die Cora willen dwarsbomen. Kan Cora de Vuurproef doorstaan en de mensheid redden?

 

Megan Shepherd was op Yalfest 2017 aanwezig en ik deze vrouw had echt pit. Ze was een goede babbelaar en vertelde uitvoerig over science fiction. Aangezien ik deel 1 en 2 van The Cage ontzettend tof vond, kon ik na haar gesprekken niet wachten op De Vuurproef, het laatste deel in deze trilogie. Zou Cora alles tot een goed einde kunnen brengen, of was het juist een teleurstelling?

Ik kan er moeilijk omheen draaien: De Vuurproef is een ontzettend goed einde van The Cage-trilogie. Megan Shepherd schrijft zoals gewoonlijk weer lekker vlot en weet met verschillende perspectieven meerdere kanten van het verhaal zien. Zeker op bepaalde spannende momenten switcht ze naar een ander personage, waardoor je wel moet doorlezen! Ik moest in het begin wel even in het verhaal komen, maar daarna zat ik er lekker in en genoot ik van alle avonturen van Cora in De Vuurproef.

Ja, die Vuurproef, dat was nog eens spannend. De Vuurproef is de test die bepaalt of een ras tot de intelligente rassen hoort, een test die niet zo makkelijk te halen is. Cora moet niet alleen in topvorm zijn wat betreft haar fysieke toestand, ook moet ze heel goed raadsels kunnen oplossen en zelfs op paranormaal niveau moet ze heel sterk zijn. Elke test in de Vuurproef waar ik over las, was echt weer een hele verrassing. Ik was zo geamuseerd om elke proef mee te maken, ik voelde de spanning van Cora en haar vastberadenheid om de proeven te halen! Vanaf het moment dat de Vuurproef startte, kon ik dit boek bijna niet wegleggen. Ik zat zelfs lezend te lopen door de stad omdat ik wilde weten hoe het afliep!

Megan Shepherd heeft in dit slotdeel wat offers moeten maken, waardoor het verhaal zeker niet zoet en happy eindigt, maar wat het ook weer heel goed maakt. Niet iedereen kan dit intergalactische avontuur overleven, jammer genoeg waren een paar hele toffe personages het slachtoffer… Ik heb met pijn in mijn hart afscheid moeten nemen van bepaalde personages, maar dat maakt het einde juist zo goed. The Cage-trilogie is een ideale boekenserie voor liefhebbers van science fiction, intergalactische avonturen en met veel verschillende personages met een kenmerkende maar realistische persoonlijkheid. Kom maar door met een nieuwe serie Megan, want ik ben fan!

De Vuurproef heb ik mogen ontvangen als recensie-exemplaar in ruil voor een eerlijke recensie en online promotie, waar ik de uitgeverij zeer dankbaar voor ben.

4 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Ik vond de test zelf een behoorlijke tegenvaller; het lag er allemaal zo dik bovenop voor mij en het ging naar mijn beleving ook veel te snel. Maar ik had al vanaf het begin van het boek het gevoel dat het me niet echt uitmaakte wat de personages zou overkomen… Dus ik had niet zo veel feeling met dit boek.

  1. Jammer Emmy! Jij bent ook een harde bikkel haha

   1. Haha

  • Monica MPBL op juli 22, 2017 om 11:11 am
  • Reageer

  Ik vond deze serie ook super gaaf! Al vond ik de Vuurproef ook wat snel gaan net als Emmy. Wel vond ik de proeven heel gaaf. Ik ergerde me juist aan de chimpansee, die vond ik een vervelende toevoeging. Maar deze serie <3<3<3

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.