Recensie: Dead River

Titel: Dead River
Auteur: Cyn Balog
Genre: Spanning, Young Adult
Uitgeverij: Delacorte Press
Bladzijdes: 243
Bindwijze: Hardcover
Prijs: Varieert
Cijfer: 7/10
Link naar de Goodreads pagina

Kiandra gaat samen met haar vriendje, haar nicht Angela en een irritante vriend genaamd Hugo naar een huisje van Angela waar ze bij de Dead River gaan raften. De moeder van Kiandra heeft zelfmoord gepleegd door te verdrinken in een rivier toen Kiandra zeven jaar oud was. Sindsdien probeerde haar vader haar telkens van het water vandaan te houden. Kiandra gaat mee met de vakantie dichtbij een rivier en al snel merkt ze dat er iets niet in de haak is. Ze krijgt allemaal vage beelden binnen van mensen die vermoord worden bij een rivier. Vroeger hoorde ze ook altijd enge stemmen van de doden als ze bij een rivier was, nu gebeurt dit weer. Kiandra komt erachter dat er meer achter de zelfmoord van haar moeder zit…

Dead River is een dun boek wat je binnen een mum van tijd uit hebt. Het lettertype is redelijk groot en de hoofdstukken zijn niet zo lang. Ook het niveau van Engels is niet al te hoog zodat je dit boek makkelijk kan lezen. Dit is een ideaal boek als je een middagje niets te doen hebt!

Laat ik eerst beginnen met de kaft. Die is zo eng, spannend en geheimzinnig! Een donkere omgeving, een duister huisje, een kale boom, water en mysterieuze angstaanjagende handen die uit het water lijken te komen. De kaft geeft een indrukwekkende uitstraling en past dan ook echt bij de inhoud van dit boek.

Een pluspunt aan dit boek was de spanning van de doden bij Dead River. Als lezer krijg je al snel vragen bij je op: Hoe kan Kiandra de doden horen/zien, wat schuilt er achter de zelfmoord van haar moeder en hoe kan ze deze enge beelden laten stoppen? Deze vragen krijg je al in het begin van het boek waardoor je wel door moet lezen omdat je erg nieuwsgierig wordt naar het einde van het boek.

Minpunten waren er ook. De personages waren niet heel uitgewerkt en ik kon alleen met Kiandra meeleven. Balog heeft waarschijnlijk dit boek wat afgeraffeld, aangezien ik niet het idee had dat dit boek compleet was. Het einde was dan ook best abrupt en snel.

Hoewel er minpunten zijn, heb ik toch best genoten van dit boek. De spanning zat er best in, het was geheimzinnig en het leest redelijk soepel. Een redelijk boek dus, alleen had Balog er wel iets beters van kunnen maken.

 

1 reactie

  1. Leuk verslag! Ik heb beide boeken al gelezen en ik vond ze wel heel leuk. Maarja ik ben dan ook een meisje dat zal wel schelen denk ik.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.