Recensie: Deep Blue (Waterfire Saga #1)

Titel: Deep Blue (Waterfire Saga #1)

Auteur: Jennifer Donnelly

Genre: Fantasy, Young Adult

Uitgeverij: Van Goor

Bladzijdes: 278

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789000338429

Prijs: 18,99

Cijfer: 7/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Diep in de zee leven er zeemeerminnen die vele koninkrijken bezitten. Serafina is een prinses en wordt op de dag van haar verloving wakker met vreemde dromen, die een groot kwaad voorspellen. Serafina vindt het een zware taak om later over haar koninkrijk te heersen en tijdens de ceremonie van haar verloving gebeurt er iets verschrikkelijks. Ze moet samen met haar vriendin Neela vluchten voor de vijand en andere heldinnen zoeken die de zes zeeën vertegenwoordigen. Kan Serafina de dreiging van het kwaad stoppen en een oorlog tussen de zeeën voorkomen?

De Waterfire Saga staat bekend om hun prachtige covers en avonturen in de diepe oceaan. Ik had nog nooit boeken gelezen die zich volledig onder water afspelen, dus ik was best benieuwd naar deze serie! Aangezien in januari het vierde en laatste deel van deze serie zal verschijnen, vond ik het hoog tijd om eens te kijken wat dit verhaal precies inhoudt. Zet je duikbril maar op, want we gaan diep de zee in!

 

Het meest bijzondere aan dit verhaal is uiteraard de locatie. Serafina is een zeemeermin en gaat in deze serie vele avonturen in het water meemaken. Doordat zeemeerminnen zich niet boven water bevinden, komen er veel woordgrapjes voorbij die te maken hebben met water en vissen. Ik kon hier vaak om grinniken, het was best grappig om die water-puns te horen! Dit boek is van Disney, dus de logica was soms wat ver te zoeken. Thee drinken en een paradijs dat in de fik staat (zoals op de foto) terwijl het zich onder water afspeelt, wat? Ik vond dat best vreemd, maar goed, Disney gaat wel vaker tegen de natuurwetten in, dus dat moet je maar voor lief nemen.

 

Het koninkrijk van de zeemeerminnen en de magie hebben wel veel moeilijke termen waar ik even in moest komen. Dokimi, regina en vele andere woorden kwamen voorbij en het is wat lastig om deze uit elkaar te houden. Als de actie eenmaal begint, ga je wel met een wat snellere vaart door het boek heen en kom je steeds beter in het verhaal. Het avontuur is magisch, vol verrassingen en elementen van de zee. Het was leuk om steeds meer te weten over de zeemeerminnen, maar dit boek is wel een introductie op het avontuur. Deep Blue is vooral opbouw naar de grote actie, want dat zag ik nog niet al te vaak in dit boek. Deep Blue schept spectaculaire verwachtingen voor de rest van de serie en dit eerste deel geeft je genoeg informatie om je te storten in dit verhaal, maar het grote spektakel gaat pas echt beginnen in het tweede deel, De blauwe diamant!

1 reactie

  1. Ik kan me heel goed vinden in jouw recensie. Ik had precies hetzelfde met die moeilijke termen, waardoor ik niet echt lekker in het verhaal kwam. Maar het concept was wel heel cool en ik ben echt benieuwd naar de vervolgdelen!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.