Recensie: Dipper and Mabel and the Curse of the Time Pirates Treasure

Titel: Dipper and Mabel and the Curse of the Time Pirates Treasure

Auteur: Jeffrey Rowe, Lissa Rovetch

Genre: choose your own adventure

Uitgeverij: Disney Press

Bladzijdes: 283

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9781484746684

Prijs: 11,49

Cijfer: 9/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Blendin Blandin heeft de hulp nodig van Dipper en Mabel! In dit choose your own adventure-verhaal bepaal jij wat Dipper en Mabel gaan. Samen ga je met ze op reis naar een ander tijdperk: de middeleeuwen, het oude westen of de toekomst. Daarin bepaal jij welke acties Dipper en Mabel uitvoeren, maar dit kan ook uitlopen op het einde van het verhaal…

Ik heb echt genoten van de serie Gravity Falls. Het heeft een fantastische verhaallijnen, geheime codes en hints, mysterie en vrolijke en grappige personages. Dit boek wilde ik dus graag hebben, want ik wil graag meer lezen/zien van deze serie! Een choose your own adventure leek mij heel tof, maar was dat het ook?

Het verhaal begint al met een grote beslissingen: als je eenmaal voor kiest om Blendin Blandin te helpen, moet je kiezen naar welk tijdperk je gaat. In elk tijdperk heb je ook weer de keus wat voor avontuur je gaat beleven en vanuit daar kom je ook weer op meerdere dilemma’s die je verwijzen naar een andere pagina. Heel lang lezen lukt misschien niet, want je kan ook de verkeerde beslissingen maken en het verhaal eindigen! Deze opzet is echt superleuk en daardoor kan je veel verhaallijnen verkennen als je telkens andere keuzes maakt.

Het duurde mij ongeveer drie uur om alle verhaallijnen te lezen. Het is flink wat puzzelwerk, maar uiteindelijk is het gelukt! Er zitten rond de twintig eindes in dit boek, waarvan eentje het echte eind is. Toch kan je met andere eindes ook coole dingen krijgen, zoals een hint naar een vervolgdeel en een link naar een speciale website (die je helaas niet in Europa kan openen) die je kan krijgen door een code te kraken. Supertof! Net zoals de serie heeft dit boek vele mysteries, wat het extra leuk maakt om alle verhaallijnen te verkennen. Veel hoofdstukken worden bijgestaan met leuke illustraties, wat een heerlijke toevoeging is aan het boek.

Er zijn dus drie tijdperken. Ik vond vooral de middeleeuwen het leukst, aangezien deze wat magie in zich had waar ik enorm van genoten heb. De toekomst had ook aardig wat actie en coole beelden, alleen vond ik de tijd van het wilde westen wat minder. 

Aan het eind van het boek is er ook nog een coole poster met twee kanten, een hele leuke extra. Dipper and Mabel and the Curse of the Time Pirates’ Treasure is een ontzettend leuk verhaal voor de fans van Gravity Falls, helemaal onder de avonturiers onder ons! Dit boek is één grote verkenningstocht en hierdoor waan je je weer even terug in deze geweldige fandom.

1 reactie

  1. Klinkt leuk. 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.