Recensie: Disruptor (Seeker #3)

Titel: Disruptor (Seeker #3)

Auteur: Arwen Elys Dayton

Vertaling: Maria Postema

Genre: Fantasy, Science Fiction, Spanning, Young Adult

Uitgeverij: Van Goor, Best of YA

Bladzijdes: 320

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789000332496

Prijs: 19,99

Cijfer: 10/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Quin is een Zoeker en gaat op zoek naar rechtvaardigheid in deze wereld. Shinobu is ze kwijt en zijn geest is flink beschadigd, John is gaan samenwerken met de Jonge Vrees en de Wakers worden verzameld, maar waarom? Quin probeert de mensen van wie ze houdt te beschermen, maar dat wordt moeilijk door de dit duistere spel. Quin ontdekt Dex, een jongen die haar verhalen vertelt over het ontstaan van de Zoekers. Kan Quin antwoorden vinden op haar vragen en haar vrienden redden?

 

Seeker is een uniek boek wat in zo veel genres kan passen. De meningen zijn erg verdeeld over dit boek. Ik vond hem bijvoorbeeld heel gaaf en veelzijdig, terwijl andere mensen te veel vragen hadden en niet verder konden komen door het boek. Traveler was naar mijn idee al beter. Je kreeg als lezer wat meer inzichten in het verleden van de Zoekers en de wereld van de Zoekers werd steeds gedetailleerder. Hoe zou Disruptor zijn? Zou het een waardige afsluiter zijn van de Seeker-trilogie? Mijn antwoord: ja. Als ik een boek op Goodreads zes sterren zou kunnen geven, zou ik dat hebben gedaan bij dit boek, want dit einde is het meest fantastische slotdeel dat ik ooit kon bedenken bij de Seeker-serie.

Als lezer heb je heel veel vragen bij de Zoekers. Wat zijn ze nou precies, wat voor wapens hebben ze allemaal en hoe komen ze eraan? Hoe zit het eigenlijk met de Vrezen, hoe zijn hen ontstaan en waarom is er zo veel strijd tussen de verschillende Zoekershuizen? Door deze vele vragen zijn sommige lezers gestrand in Seeker en lazen ze niet verder. Mijn mening? Zonde, want Disruptor geeft je ALLE antwoorden op al je vragen. Het hele mysterie rondom de Zoekers word helemaal duidelijk en ik kan je zeggen dat het zeker niet teleur stelt. Bij bepaalde openbaringen over de Zoekers zat ik haast te schreeuwen van verbazing (ik heb letterlijk “Woooow dit kan je niet meeeeeeeenen!!!” geroepen op een bepaald moment). De wereld van de Zoekers word helemaal duidelijk voor je en als alle puzzelstukjes op zijn plek vallen, zie je hoe geniaal Arwen Elys Dayton is.

 

De schrijfstijl van Arwen is door de loop van de boeken echt enorm gegroeid. Ik vond het prachtig om Disruptor te lezen, haar vlotte schrijfstijl wisselt ze af met hele interessante en mooie dialogen waarbij je volledig in opgeslokt raakt. Zo is er het personage Dex, een wat vreemde jongen die bijzondere verhalen vertelt. Hij is echt de sleutel tot de antwoorden op de vragen van Quin (en zo ook die van jou), dus hij wist mij heel erg te fascineren. In Seeker had ik het niet zo met John, maar hij heeft in Disruptor bewezen dat hij een hele andere kant heeft. De personages kwamen in dit boek nog meer tot leven, het is haast alsof ik met ze meevocht in hun strijd.

 

Ik kan misschien nog wel duizenden woorden schrijven over hoe geweldig deze serie is, maar ik denk dat ik het hierbij maar laat. Mocht je Seeker hebben gelezen, maar twijfel je of je verder moet lezen? LEES DOOR. Disruptor bewijst hoe ingenieus Arwen Elys Dayton is en wat voor fantastisch verhaal zij in elkaar kan zetten. Dit slot weet de Seeker-trilogie niet beter af te sluiten en ik zal nog vele jaren denken aan deze unieke serie.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.