Recensie: Dit is hoe het ging

Recensie: Dit is hoe het ging

Auteur: Astrid Boonstoppel

Genre: Contemporary, Young Adult, YA Thriller

Uitgeverij: Blossom Books

Bladzijdes: 216

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789463491556

Prijs: 18,99

Link naar de pagina op Goodreads

 

Cato Schmidt verhuist met haar ouders en haar zusje naar een nieuwe plek. Ze komt uit Rotterdam, waar ze geen fijne tijd heeft gehad op de middelbare school. Ze gaat beginnen aan een schone lei en krijgt al snel leuke vriendinnen op haar nieuwe school. Ook heeft ze al een tijdje een relatie met Adrian, een wat oudere jongen waarmee ze online contact heeft, maar nog nooit heeft gezien. Hoewel het beter gaat met Cato, weten haar duistere gedachten haar niet te laten gaan…

 

Astrid Boonstoppel is een nieuwe Nederlandse auteur bij Blossom Books en ik was al snel nieuwsgierig naar haar verhaal. Het bleek een vrij schokkend verhaal te zijn en aangezien Astrid op dezelfde studentenvereniging heeft gezeten als waar ik op zit, had ik haar geïnterviewd (deze ga je donderdag op mijn blog lezen voor de blogtour rondom dit boek!). Hierdoor was ik nog nieuwsgieriger geworden naar haar verhaal, dus voordat de boekpresentatie van Astrid plaatsvond had ik het boek al uit! Was ik na het lezen van dit weggeblazen door Astrids verhaal, of viel de impact mee?

Dit is hoe het ging is niet een verhaal om te lezen als je zin hebt in een vrolijk en luchtig verhaal. Astrid Boonstoppel is als persoon heel gezellig, maar in dit verhaal laat ze zien dat ze ook hele duistere gedachten kan opschrijven! Cato heeft namelijk een heftig verleden gehad en zelfs als het op haar nieuwe school beter gaat, zijn er genoeg zware momenten voor Cato. Als lezer leef je zeker met haar mee als ze een tegenslag heeft, maar je wordt ook ongerust omdat Cato hele verontrustende dingen denkt. Gaandeweg het verhaal werd Cato’s situatie eigenlijk alleen maar akeliger, maar toch wil je verder blijven lezen. Astrid Boonstoppels schrijfstijl is ook heel verslavend en daardoor was het boek wegleggen een hele opgave. Je moet gewoon weten hoe het afloopt!

Van dit boek zal je zeker de kriebels krijgen en je zal boos zijn op hoe oneerlijk mensen kunnen zijn. Zo was ik echt woedend op een van de personages die zo vals uit de hoek kwam, pesten wordt op een hele realistische manier neergezet. Cato’s vriend is ook een eigenaardig persoon. Ik was eerst bang dat Cato zonder nadenken praatte met een Catfish-persoon, maar ze was zich juist bewust dat er zulke mensen op internet zijn en is erg bedachtzaam als het gaat om haar online vriend. Dit maakte haar gelukkig geen onwetend pubermeisje, maar ze is juist iemand die wel logisch nadenkt. Ondanks haar grondige research wat betreft Adrian, was ik toch op mijn hoede. Wat  schuilt er toch achter Adrian? De waarheid achter Adrian zou je in ieder geval zal je in ieder niet kalmeren…

De ontknoping van dit verhaal is een gewaagd einde, maar wel eentje die erg indrukwekkend is. Ik ben ook heel benieuwd wat andere lezers ervan vinden, aangezien het zeker voor opschudding kan zorgen. Zelf vond ik het einde wel erg genuanceerd, waardoor ik alleen maar bewondering kan hebben voor Astrid Boonstoppel. Ze weet over hele heftige onderwerpen te schrijven, maar weet dat wel op gepaste wijze te doen.

Dit is hoe het ging  is een verhaal dat een stuk minder zoet is dan het uiterlijk van de cover. Hoewel je een akelig gevoel krijgt van het verhaal, is het een boek dat je in zijn greep houdt. Zo las ik het boek binnen een dag uit, maar dit dunne boekje heeft meer inhoud dan je denkt! Astrids debuut is naar mijn idee enorm geslaagd en ik ben heel benieuwd of er nog meer spannende boeken van haar gaan verschijnen. Blossom Books weet echt de scoren met Nederlandse auteurs! Hoe mijn blog deze week nog goed in de gaten, want morgen geef ik een verslag van de boekpresentatie van dit boek en donderdag komt mijn aandeel van de blogtour online, namelijk een interview met de auteur!

Beoordeling: 9/10

Ik heb dit boek mogen ontvangen als recensie-exemplaar, in ruil voor een eerlijke recensie, promotie op social media en deelname aan de blogtour rondom dit boek. 

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.