Recensie: Dit is ons verhaal

Titel: Dit is ons verhaal

Auteur: Ashley Elston

Vertaling: Ella Vermeulen

Genre: Thriller, Young Adult

Uitgeverij: Best of YA, Van Goor

Bladzijdes: 319

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789000373444

Prijs: 19,99

Link naar de pagina op Goodreads

Kate heeft een bijbaantje bij de plaatselijke assistent-officier van justitie, waar ze normaal geen spannende werkzaamheden moet verrichten. Dit verandert als er een ongeluk is gebeur, waarbij een jongen uit en vriendengroep van vijf is overleden. Hij is neergeschoten, en de kans bestaat dat een van zijn vrienden de dader is. De officier van justitie wil de zaak in de doofpot stoppen, maar Kate helpt mee om het mysterie rondom de jongens van River Point te ontrafelen, wat haar ook in de problemen kan brengen…

Ashley Elston is bekend van voornamelijk wat romantische verhalen, dus ik was verrast toen ik erachter kwam dat ze ook YA-thrillers kon schrijven. Daar wilde ik wel wat over lezen! Dit boek gaat over een moord met vier potentiële daders, maar wie heeft de trekker overgehaald? Ik probeerde als een echte detective mee te denken met Kate, in de hoop om de dader te vinden…

Dit is ons verhaal begint al goed, aangezien je leest vanuit het perspectief van de dader op het moment dat de moord is gepleegd. De vier vrienden zien hun vriend dood op de grond en elk van hen zegt dat ze niet hebben geschoten. Ze besluiten een pact te sluiten en elkaar niet te beschuldigen, wat goed uitkomt voor de dader. Je krijgt alleen niet te weten wie de dader is, en bij bijna elk hoofdstuk vanuit Kate lees je nog een stuk over de dader. Dit maakt het erg spannend, want je raakt steeds nieuwsgieriger naar de identiteit van de moordenaar.

De schrijfstijl vond ik ook erg vlot. Kate is een sympathiek personage en is erg nieuwsgierig naar deze zaak, aangezien ze een connectie heeft met het slachtoffer. Samen met haar ga je op onderzoek uit en krijg je steeds meer ideeën over de vier jongens. Voor de moord ging er een feest aan vooraf vol alcohol en drugs, waardoor het lastig is om een concreet beeld te krijgen van de situatie. Toch weet Kate erg scherp te zijn en komt ze steeds meer te weten over de potentiële daders, zeker op het einde was ik zeer onder de indruk over haar kwaliteiten. Een kanttekening kan ik wel plaatsen bij sommige praktische zaken. Zo kon de politie moeilijk de contactpersonen in een mobiel vinden, maar via Whatsapp zie je als het goed is automatisch foto’s van degene waarmee je praat. Waarom deden ze dan zo veel moeite om die mensen te vinden? De echte praktische zaken wat betreft het Amerikaans rechtsysteem weet ik natuurlijk niet, maar het leek redelijk te kloppen.

Ik had de dader niet ontmaskerd, maar ik moet ook zeggen dat ik niet bijster verrast was. De dader had naar mijn idee ook niet genoeg uitleg gegeven wat betreft zijn motieven, wat ik enigszins jammer vond. Maar goed, de schrijfstijl was heel lekker en ik had de laatste honderd pagina’s in één ruk uitgelezen, puur omdat ik niet kon stoppen met lezen. Ashley Elston mag dan wel van romantische verhalen zijn, thrillers schrijven kan ze ook zeer goed!

Beoordeling: 8/10

Ik heb dit boek mogen ontvangen als recensie-exemplaar, in ruil voor een eerlijke recensie en promotie op social media, waar ik de uitgeverij zeer dankbaar voor ben.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.