Recensie: Divergent – Het officiële boek bij de film

Titel: Divergent – Het officiële boek bij de film21 Divergent Het officiële boek bij de film Kate Egan

Auteur: Kate Egan

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Van Goor

Bladzijdes: 160

Bindwijze: Paperback

Prijs: 15,99

Cijfer: 9/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Divergent, een geweldige trilogie van Veronica Roth, werd verfilmd. Dit boek gaat over de verfilming van het eerste deel, Inwijding. Dit boek zit vol met foto’s van de cast, makers en de set. Een kijkje achter de schermen dus!

 

Zelf ben ik een fan wat de Divergent film betreft. Ik vind zelf dat de film best wel trouw is gebleven aan het boek, en daarbij kan ik enorm genieten van Shailene Woodley als Tris. Er zit genoeg actie in de film, en daarom was ik erg benieuwd naar dit boek.

 

Kate Egan, die dit boek heeft samengesteld, kende ik al van de filmboeken van The Hunger Games. In dit boek is er ongeveer dezelfde opzet. Eerst gaat het over het boek en de auteur, daarna over het begin van de productie van de film, de cast, setting, voorbereiding op de opnames en daarna over de opnames zelf. Er wordt veel beschreven over het vinden naar de juiste cast en waarom de boeken van Veronica Roth zo bekend zijn geworden.

 

Zelf vind ik dit een leuke toevoeging als je de film erg waardeert. De foto’s in het boek zijn erg mooi en geven echt een goed beeld van de film. Je krijgt veel meer te weten over de productie en hoe ze sommige scènes hebben neergezet. Zelf vond ik de stukjes over de acteurs en het script van de film erg interessant. Andere stukken zoals de kleding en dergelijke vond ik dan wat minder, maar ik neem aan dat vrouwelijke lezers dit wel leuker zullen vinden (en ja dames, genoeg foto’s van Theo James). Voor iedere filmliefhebber zit er dus wat tussen!

 

Divergent: Het officiële boek bij de film is echt een must als je niet genoeg kan krijgen van de film en boeken van Divergent. Er wordt onwijs veel beschreven over de film, en daarnaast zijn er genoeg foto’s die je nog meer Afwijkend maken! Het enige wat ik miste was nog wat stukjes over de premières en marketing rondom de film, dat had ik het liefst nog erbij gewild. Voor de rest een ontzettend leuk boek!

4 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Ik miste Uriah

  1. Maar Uriah zat toch helemaal niet in de film?

   1. Haha klopt, vandaar dat Ellis Uriah zo mist 😉

  • sandra op februari 8, 2015 om 11:00 am
  • Reageer

  Ik heb de film gezien maar het boek niet gelezen. Dat moet ik zo te horen nog zeker doen, ik ben alleen zo druk.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.