Recensie: Drakenhoeder (Kronieken van de Wilde Regenlanden #1)

Titel: Drakenhoeder (Kronieken van de Wilde Regenlanden #1)
Auteur: Robin Hobb
Genre: Fantasy, Young Adults
Uitgeverij: Luitingh
Pagina’s: 415
Bindwijze: Hardcover
Prijs: 24,95
Cijfer: 8/10
Link naar de Goodreads pagina

Dit verhaal speelt zich af in de Wilde Regenlanden, een fantasywereld waar draken leven. Jonge draken komen uit hun cocon, maar er is iets mis mee. Ze zijn namelijk misvormd en zijn niet zo sterk en intelligent als hun voorouders. Ze groeien op maar vormen meer een last voor de Hoge Raad. De Hoge Raad besluit om de draken naar een andere plek te brengen zodat er minder onrust is. Thymara, een zestienjarig meisje die fysiek wordt getekend door de vloek van de Wilde Regenlanden, meldt zich aan als een Drakenhoeder die de draken naar een andere leefomgeving brengt. Daarbij wordt ze vergezeld door meerdere hoeders en andere mensen. Dit is het begin van de Kronieken van de Wilde Regenlanden.

Drakenhoeder is een goed eerste deel van de Kronieken van de Wilde Regenlanden. Dit boek werd me aangeraden door Jacoline van Wereld achter Woorden en ik kon dan ook haar boek lenen. Dit was een geweldig idee, want ik heb met veel plezier dit boek gelezen en ik kan haast niet wachten om de rest van de serie te gaan lezen!

In Drakenhoeder lees je over verschillende personages, waaronder een draak, het vreemd uitziende meisje Thymara en vele andere personages. In het begin hebben de personages geen link tot elkaar, maar langzamerhand komen ze in contact met elkaar en worden ze een groep. Robin Hobb heeft een mooie fantasywereld geschapen en daarom is het leuk om deze wereld te zien vanuit verschillende perspectieven. Je leert deze wereld dan op vele manieren ontdekken en dit is erg mooi gedaan. Vooral de diversiteit van de personages sprak me erg aan, je zag de wereld door vele klassen en achtergronden van personages. Dit is erg mooi gedaan. Vooral de hoofdstukken vanuit de draak Sintara waren zeer origineel!

Hoewel het boek lijkt op een dikke pil waar je veel moeite mee zal gaan hebben, lees je toch met gemak door dit boek heen. Hobb heeft een prettige schrijfstijl en dit boek voelde ook veel volwassener aan dan de meeste Young Adult boeken. Dit boek raad ik dan ook zeker aan als je fan bent van lotR of GoT. Dit eerste deel bevat nog weinig spanning, maar is vooral een schitterende introductie op de kronieken over de Drakenhoeders.

De wereld van de Wilde Regenlanden is ook heel origineel. De misvormde draken en de vloek onder de bewoners van de Wilde Regenlanden zijn uniek en kan je waarschijnlijk nergens anders lezen. Ik kon deze speciale en bijzondere wereld goed inbeelden in mijn hoofd en dat is een groot pluspunt aan dit boek.

Drakenhoeder is een goed begin van de avonturen van de Drakenhoeders, waarna je niet kan wachten om de rest te gaan lezen. De schrijfstijl is goed, de personages zijn leuk en de wereld is origineel. Absoluut een goed boek, kijk uit naar de vervolgdelen!

1 reactie

  1. Ik ben fan van de boeken van Robin Hobb. Veel leesplezier!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.