Recensie: Dromendochter

Titel: Dromendochter

Auteur: Laini Taylor

Vertaling: Gert van Santen

Genre: Fantasy, Young Adult

Uitgeverij: Boekerij

Bladzijdes: 365

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789022593110

Prijs: 20,00

Link naar de pagina op Goodreads

Karou is een bijzonder meisje. Ze studeert kunstgeschiedenis in Praag, tekent wonderbaarlijke wezens in haar schetsblokken, is soms vaak mysterieus verdwenen en heeft blauw haar. Ze spreekt ook vele talen en is een groot mysterie voor haar vrienden. Haar medestudenten zien haar alleen als kleurvolle studente, maar haar leven heeft een andere kant wanneer ze een deur betreedt waar bijzondere wezens wonen waar ze voor werkt. Maar wie is Karou eigenlijk? Dat wordt niet aan haar verteld, maar de antwoorden op haar vragen zouden haar wel tegen kunnen komen.

Dromendochter is een boek dat ik vele jaren geleden las en ook recenseerde, maar na het lezen van deel 1 kwam ik in een dip terecht. Waarom? Er was bekend dat het derde deel niet vertaald zou worden. Wat baalde ik toch enorm, want ik was zo enthousiast over dit verhaal. De leesgoden hebben mijn gebeden gehoord, want nu is het derde deel vertaald en hebben de boeken een nieuw jasje gekregen, zo kan ik toch de trilogie volledig verslinden! Hoog tijd om het eerste deel te herlezen en zo de serie afronden. Is Dromendochter net zo magisch als de eerste keer dat ik het las?

Karou is een uniek personage die van begin tot eind intrigerend is. Ze is een studente met prachtig blauw haar en tattoo’s, zelfs tattoo’s van ogen op haar handen. Ze heeft een kralenkettingen waarmee ze wensen in vervulling kan laten gaan en naast haar studentenleven heeft ze nog een ander leven met de meest bijzondere personages die je je maar kan voorstellen. Een unieke wereld is geschapen door Laini Taylor waar je je ogen uitkijkt. Wellicht heb je Zonderling en Muze gelezen, een tweeluik waar de magie vanaf spat, en dat is ook het geval in haar eerder geschreven serie waarin je Karou volgt met de zoektocht naar haar identiteit. Karou is namelijk heel eigenzinnig, ze volgt haar eigen pad en heeft zo veel wonderbaarlijke eigenschappen en karaktertrekken waardoor je alleen maar meer over haar te weten wil komen.

Ik wil weinig verklappen over de magie in deze trilogie, maar ik kan je vertellen dat deze serie een wereld en wezens beschrijft waar ik weinig over heb gelezen, terwijl de wezens die Taylor beschrijft toch vrij bekend zijn. In de eerste helft van het boek volg je vooral Karou’s avonturen in Praag en andere delen van de wereld waarin ze een beginnende strijdt meemaakt, terwijl de tweede helft juist ingaat op de magie en meer achtergrondinformatie over de personages. De openbaringen die daarin zitten zijn ongeëvenaard en geven zo veel opties voor de vervolgdelen in deze serie. Daarom ben ik extra blij dat de hele serie nu is vertaald, want deze boeken kunnen legendarisch uitpakken!

Ook tijdens het herlezen van Dromendochter was ik weer gefascineerd door de schrijfstijl van Laini Taylor, haar manier van schrijven is zo bijzonder en haar creativiteit spat van de bladzijdes af. Ik kan nu eindelijk verder met deze serie, en hopelijk jij ook! De nieuwe edities zien er erg mysterieus uit en de inhoud is nog mooier dan je je kan voorstellen. Ga dat lezen!

Beoordeling: 9/10

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.