Recensie: Dubbelleven

Titel: Dubbelleven

Auteur: Chinouk Thijssen

Genre: Contemporary, Thriller, Young Adult

Uitgeverij: Clavis Books

Bladzijdes: 235

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789044837131

Prijs: 16,95

Link naar de pagina op Goodreads

Ivy Maron is zeventien jaar oud en doet een opleiding om modeontwerpster te worden. Daarnaast is ze stapelverliefd op haar vriendje Sander, waardoor ze haar vriendinnen de laatste tijd weinig heeft gesproken. Sander vindt haar vriendinnen vooral kinderachtig, terwijl Ivy’s vriendinnen Sander niet helemaal vertrouwen. Ivy volgt haar hart, maar is dat wel verstandig?

Chinouk Thijssen wist een enorme indruk op mij achter te laten door de Truth or Dance-trilogie. Een vlot tempo en veel spanning, heerlijk! Ik was daarom ook zeer benieuwd door andere boeken die Chinouk zou schrijven. Dit boek is een vernieuwde versie van een verhaal dat ze jaren geleden heeft uitgebracht, maar nu heeft het een flinke make-over gehad. Is dit oude verhaal in een nieuw jasje net zo goed als de recente boeken van Chinouk?

Weer had ik echt geen problemen met de schrijfstijl van Chinouk. Dit boek had ik binnen een dag uit, je gaat er namelijk als lezer met gemak doorheen. Het tempo blijft er goed in en door een onderbuikgevoel lees je met veel spanning dit boek. Personages kwamen realistisch over, hoewel ik sommige momenten in het verhaal een tikkeltje onlogisch vond. Zo is Ivy smoorverliefd op Sander, maar ik kreeg nooit echt een goed beeld waarom dat zo is. Er wordt kort verteld over hoe de twee elkaar ontmoet hebben, maar waarom Ivy vlinders in haar buik had was niet te merken. Ik zal niks spoilen, maar in het verhaal is er ook een personage die plots verdwijnt uit het leven van Ivy, maar het is niet dat ze diegene probeert op te zoeken om te kijken wat er aan de hand is. Het waren allemaal kleine dingen, maar daardoor vond ik bepaalde acties (of juist acties die niet werden uitgevoerd) niet kloppend met de situatie.

Ik vond het erg fijn dat Ivy en haar vriendinnen Kim en Marsha elk hun eigen problemen en achtergrond hadden. Ze hadden elk inhoud en worstelingen. Ze hebben problemen thuis, maar weten elkaar wel te steunen. Elk personage was uitgewerkt en maakte het verhaal heel realistisch, maar ook leerzaam voor de wat jongere lezers. De thema’s in dit boek waren voor mij geen nieuwe stof en daardoor was het verhaal wat voorspelbaar, maar dat komt ook omdat ik meerdere boeken heb gelezen die te maken hebben met de onderwerpen die in dit boek aan bod komen. Het is daarom een uitstekend boek voor middelbare scholieren, omdat die er veel van kunnen opsteken.

Op persoonlijk vlak was dit boek niet helemaal mijn ding omdat ik al vaker over dit onderwerp heb gelezen, maar het kan wel een heel sterk verhaal zijn voor jongere lezers. Het waarschuwt je voor bepaalde gevaren, maar zorgt ook voor realistische personages en hechte vriendschappen waar je goede lessen uit kan halen. En nu maar wachten op Chinouks nieuwe verhaal, want die wil ik zeker gaan lezen!

Beoordeling: 7/10

Ik heb dit boek mogen ontvangen als recensie-exemplaar in ruil voor een eerlijke recensie en promotie op social media, waar ik de uitgeverij zeer dankbaar voor ben.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.