Recensie: Duizend stukjes van jou (Firebird #1)

Titel: Duizend stukjes van jou (Firebird #1)

Auteur: Claudia Gray

Genre: Science Fiction, Young Adult

Uitgeverij: Harpercollins

Bladzijdes: 334

Bindwijze: Paperback

Prijs: 15,00

ISBN: 9789402705003

Cijfer: 8/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Marguerite Caine is de dochter van twee beroemde wetenschappers die de Vuurvogel hebben bedacht, een apparaat waarmee je kan reizen naar andere dimensies en het lichaam van je andere ik in dat universum kan overnemen. Deze uitvinding is vrij nieuw en wanneer haar vader wordt vermoord door zijn onderzoeksassistent Paul, gaat Marguerite achter Paul aan. Hij is gevlucht naar een ander universum en Marguerite doet er alles aan om hem te pakken te krijgen…

 

Duizend stukjes van jou leek mij al een heel bijzonder boek, zeker door de prachtige cover! Ik hoorde al veel positieve verhalen over dit boek en ik verwachtte veel wilde avonturen in verschillende dimensies waarbij ik mijn verbeelding flink kon laten trainen.

Duizend stukjes van jou, een boek waar ik eerst even in moest komen, maar uiteindelijk een flink spektakel vond! Je komt meteen in het avontuur, Marguerite is net een nieuwe dimensie afgereisd om achter de moordenaar van haar vader aan te gaan. Marguerite wordt in het begin erg sterk neergezet als een zelfstandige meid die dapper de confrontatie aan probeert te gaan, maar al snel merkte ik dat ze ook andere kanten had, vooral door haar gevoelens voor anderen. Ook vertelt Marguerite over haar verleden en die informatie wordt op een vlotte wijze aan je vertelt. Telkens met wat extra details van vroeger kom je er achter hoe de vork precies in de steel zit. Daarbij waren familiebanden en achtergronden van haar familie telkens anders bij verschillende universa, waardoor het altijd weer een verrassing was wat voor leven Marguerite in een ander universum leidt.

 

Dit verhaal doet je fantasie flink prikkelen, want Claudia Gray laat je in dit boek drie verschillende dimensies zien die heel verschillend van elkaar zijn. Ik kon mijn ogen af en toe uitkijken als Gray weer een mooie locatie of wereld beschreef. Voor de eerste en laatste wereld leken mij zo tof, daar zou ik zo naartoe willen gaan! De spanning en grote actie is soms wat ver te zoeken, maar dat wordt gecompenseerd door wat plotwendingen waarbij je weer totaal anders gaat kijken naar het verloop van het verhaal. Wie spreekt de waarheid, wie zit er achter de moord van de vader van Marguerite, wie moet ze vertrouwen? Vooral het einde vond ik denderend en wist mij zeker te verbazen.

 

Duizend stukjes van jou is een boek waar ik in het begin wat doorheen moest komen, maar uiteindelijk een genot vond om te lezen. Geef mij maar ook zo’n Vuurvogel, het lijkt me fantastisch om andere universa af te speuren en vele werelden te ontdekken! In augustus zal het tweede deel uitkomen in deze trilogie genaamd Tienduizend hemels boven jou, ik tel alvast de dagen af!

2 reacties

  1. Ja, echt een heerlijk boek! Kan niet wachten op deel 2… En ik kan het niet laten, maar… Die covers!!!! <3

  2. Ik vond deze ook echt zó magisch mooi!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.