Recensie: Dwaaleiland

Titel: Dwaaleiland14 Dwaaleiland Melissa de la Cruz

Auteur: Melissa de la Cruz

Genre: Sprookje, Young Adult

Uitgeverij: Van Goor

Bladzijdes: 296

Bindwijze: Paperback

Prijs: 15,00

Cijfer: 8/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Alle schurken van Disney-sprookjes zijn verbannen uit het sprookjeskoninkrijk Auradon en wonen nu allemaal op Dwaaleiland, een eiland zonder magie waar ze in armoede leven. Slechteriken zoals Maleficent, Cruella de Ville, Jafar en de koningen uit Sneeuwwitje hebben ook kinderen gekregen en je leest over hun avonturen en gemene plannen die ze willen uitvoeren om terug te keren naar Auradon.

 

Toen ik van de uitgeverij de vraag kreeg of ik dit boek wilde recenseren, had ik zo mijn twijfels. Uiteraard heb ik vroeger veel Disney gezien, maar ik ben zeker niet zo’n grote fan van Disney als de Disney-nerds die ik ken, ik had het idee dat ik het boek totaal niet kon waarderen. Gelukkig had ik het mis, want ik ben zo blij dat ik dit boek heb gelezen, want ik vond het  veel beter dan verwacht!

 

De Disneysfeer is al vanaf de eerste bladzijde te merken. Melissa de la Cruz schrijft erg beeldend en weet meteen het sprookjesachtige, het vrolijke en het magische erin te verwerken. De schrijfstijl is dus best jeugdig (logisch, want het is Disney), maar is wel zo gedetailleerd zodat Young Adult-lezers ervan zullen smullen! Dit boek is een prequel op de film Descendants, die ik zelf nog niet heb gezien (zelfs de trailer nog niet). Hoewel ik dus niks van de film heb gezien, kon ik wel alle personages en locaties goed inbeelden.

 

Mal, Evie, Jay en Carlos zijn kinderen van vier slechteriken en barstten vol van energie. Ze zijn lekker slecht, maar weten ook sympathieke gevoelens te krijgen voor elkaar. De leeftijd van de pubers vond ik alleen wat minder goed bij ze passen, ze kwamen wat jonger over dan dat ze werkelijk zijn. Dit is natuurlijk omdat het bij Disney hoort, maar kan wellicht storen als je de echte young adult-personages gewend bent. Het is wel leuk om vanuit meerdere perspectieven te lezen, hoewel er meerdere perspectieven zijn, leer je elk personage ontzettend goed kennen, ze zijn gewoon zo leuk! Niet alleen de slechteriken staan in de spotlight, ook prins Ben, de zoon van Belle en het Beest en de aankomende koning van Auradon. Er zijn veel problemen in Auradon en ik vond het erg leuk om eens de kant van de ”goede persoon” te bekijken, want dit boek schept al behoorlijk wat verwachtingen voor de film door de verhaallijn van prins Ben!

 

Ik wist niet dat ik het ooit zou zeggen, maar dit boek is werkelijk schattig. Het is een typisch Disneyverhaal en een mooi begin voor de Disney-film. Na dit boek wil ik zeker de film gaan kijken! Dwaaleiland is een erg energiek verhaal voor de Disney-liefhebber. De spanning en de diepe verhaallaag is niet echt te vinden, maar dit is juist een boek waarbij je gewoon je verstand op nul moet zetten en waarbij je kan genieten van een grappig, aandoenlijk en kwaadaardig leuk verhaal, een echte guilty pleasure dus!

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Dit boek wil ik ook erg graag lezen. Ik ben dan ook een grote Disney fan :p. Leuk dat jij het verhaal kan appreciëren

  2. Disney!
    Leuke recensie, Joost!
    Ik ben erg benieuwd naar dit boek 😮

  3. Ik ben erg groot Disney fan dus deze wilde ik zeker lezen. Ik vond hem erg leuk, de Disney sfeer zit er goed in!

  4. Ik heb hem bijna uit! Inderdaad erg jeugdig geschreven, twijfel soms wel eens of het een kinder boek is of young adult hahah

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.