Recensie: Een andere wereld

Titel: Een andere wereld
Auteur: Salla Simukka
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Clavis
Bladzijdes: 184
Bindwijze: Hardcover
Prijs: 17,95
Cijfer: 8/10
Link naar de Goodreads pagina
Koop dit boek via Clavis

Waarschuwing: in deze recensie komen er grote spoilers voor over Spoorloos. Mocht je dit boek nog niet hebben gelezen, raad ik je aan om deze eerst te gaan lezen of mocht je toch te nieuwsgierig zijn, kan je alvast mijn recensie van Spoorloos te lezen die gisteren online is gekomen.

Samuel Järvi is een achttienjarige werkloze nerd. Hij speelt vaak games in zijn huis en doet verder erg weinig. Hij heeft weinig contact met de buitenwereld, totdat hij een bericht krijgt waarin wordt verteld dat hij mee kan doen aan een bepaald project: de game The Empty World. Het is een geheim project en het salaris is enorm. Zijn ouders zitten in diepe schulden en Samuël gaat  uiteindelijk meedoen met het project. Hij wil goed zijn best doen om het project tot een succes te brengen, totdat hij Emmi moet volgen in deze virtuele wereld.

Vanaf de eerste hoofdstukken had ik al een enorm goed gevoel. Eindelijk, nu word alles duidelijk! Je krijgt al snel te horen wat nou het geheim achter Emmi’s verhaal uit Spoorloos is en hoe die sprookjesverwijzingen plots verschenen. Alle puzzelstukjes komen op zijn plek te staan en ben je zeker verrast als je eenmaal in dit boek begint. Dit boek wegleggen tussendoor? Doe maar niet joh, want het leest zo lekker! Hier ben je zeker een heerlijke middag zoet mee.

Samuel is de nieuwe hoofdpersoon in het vervolg op Spoorloos. Ik dacht dat ik eerst moeite zou hebben met deze persoonsverwisseling, maar dit blijkt totaal niet het geval te zijn. Ten eerste is Samuel een leuk personage. Het is een typische nerd die niet weet wat hij moet doen met zijn leven. Daarnaast wordt hij verliefd in het verhaal en wordt hij uiteindelijk veel wijzer. Zijn karakterontwikkeling is fijn om te lezen.
Ook is het zo dat Samuel veel met Emmi te maken krijgt, aangezien hij haar constant had gevolgd in het spel. Alle gebeurtenissen van Emmi maak je het ware weer mee door middel van flashbacks. Er zijn hoofdstukken die plaats vinden in het heden en hoofdstukken over  het verleden, die goed van elkaar gescheiden zijn.

Hoewel er dingen worden beschreven die je in principe al hebt meegemaakt, blijft het verhaal nog wel spannend. Bij meerdere punten in het verhaal vroeg ik me af hoe de personages bepaalde problemen zullen gaan oplossen. De spanning was dus zeker wel te vinden. Een nadeel aan dit boek vond ik het iets wat cliché einde. Ik verklap niks, maar het was behoorlijk voorspelbaar, maar ik kan wel zeggen dat zwijmelende meisjes wel dol zullen zijn op het einde.

Salla Simukka heeft een ijzersterk vervolg gemaakt op Spoorloos. Alle vragen die je kreeg in Spoorloos, worden in dit boek goed beantwoord. De nieuwe personages in het boek zijn aangenaam, en bestaande personages krijgen een nieuwe laag aan hun persoonlijkheid, waardoor je af en toe heel verbaasd dit boek leest. Een mooie afsluiter van deze duologie!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.