Recensie: Een big vliegt uit (Batpig #1)

Titel: Een big vliegt uit (Batpig #1)

Auteur: Rob Harrell

Vertaling: Esther Ottens

Genre: Graphic novel

Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf

Bladzijdes: 239

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789000377800

Prijs: 14,99

Link naar de pagina op Goodreads

Harrie Achterham is een varken die zich prima vermaakt met zijn vrienden Kees de vis en Barbara de vleermuis. Zijn leven bestaat uit gamen, broodjes eten en meer, maar dan wordt hij gebeten door een radioactieve vleermuis en verandert hij in Batpig! Hij is stomverbaasd door zijn nieuwe superkrachten, en besluit de wereld te redden. Hij ruimt het afval op en doet kleine heldendaden, maar is hij wel bestand tegen grote superschurken zoals een enorme hagedis? En kan hij zijn identiteit geheim houden?

In Knipoog (een prachtig verhaal over een jongen met oogkanker) heeft de hoofdpersoon een strip die hij maakt, welke gaat over Batpig. In dit boek zaten er een paar grappige tekeningen ervan, en als lezer wil je gewoon dat er een echte strip bestaat over Batpig. Nou, daar geeft Rob Harrell graag gehoor aan! Kan deze strip tippen aan de verwachtingen die je krijgt door het boek?

Batpig is een grappig en avontuurlijk verhaal waarin een beginnende superheld bekendheid creëert. Harrie had een simpel leventje, maar nu bestrijdt hij de misdaad! Natuurlijk gaat dit niet zo soepel als gedacht, want aan het begin van het verhaal zie je meteen dat Batpig is vastgebonden aan een raket door een gemene hagedis! Harrie verveelt zich geen moment, want hij heeft altijd wat te doen. Dan is er weer een schurk die de stad terroriseert, of hij moet zijn identiteit geheim proberen te houden voor zijn vrienden of familie. Hij moet nog wennen aan zijn superkrachten, maar hij zet zijn beste beentje voor! Deze strip wist mij keer op keer te verbazen, waardoor ik erg heb genoten van Harrie’s avonturen.

De tekenstijl is erg treffend, en ook nog eens erg kleurrijk. De illustraties zijn niet overdreven gedetailleerd, maar zijn juist heel rechttoe rechtaan, hoewel er genoeg afwisseling is in de opmaak van de strip. Het verhaal is lekker speels, en het algemene uiterlijk is lekker vrolijk en komisch. Ik heb namelijk zo vaak moeten lachen tijdens het lezen van deze strip! Batpig breekt vaak de vierde muur (zoals de afbeelding hierboven) en hij maakt maar al te vaak goede grappen. Naast de actie tegen alle superschurken weet Harrie ontzettend veel humor te hebben, wat hem een nog leukere superheld maakt.

Batpig is een geweldige strip die naast de superheldenactie veel weet te bieden. Vele tijdsprongen, diverse personages, een kleurrijke stijl en ook nog eens een grote dosis aan humor. Ik had al een idee dat ik fan zou worden van Batpig door Knipoog, en nu ben ik een nog grotere fan geworden! Deze strip is een avontuur voor zowel jonge als oude lezer, en weet iedereen aan het lachen te maken!

Beoordeling: 9/10

Ik heb dit boek mogen ontvangen als recensie-exemplaar, in ruil voor een eerlijke recensie en promotie op social media, waar ik de uitgeverij zeer dankbaar voor ben.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.