Recensie: Een van ons liegt

Titel: Een van ons liegt

Auteur: Karen M. McManus

Genre: Thriller, Young Adult

Uitgeverij: Van Goor, Best of YA

Bladzijdes: 304

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789000352968

Prijs: 18,99

Cijfer: 9/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Op een maandagmiddag zijn er vijf leerlingen die nablijven op hun middelbare school. Bronwyn is een hele slimme en brave meid, Addy is de populaire meid, Nate is een drugsdealer, Cooper is een steeds betere honkbalspeler met een glansrijke toekomst en als laatste heb je Simon, een aparte jongen die een roddle-app heeft ontwikkeld over de leerlingen op de school. Simon is van plan om de volgende dag hele erge roddels te verspreiden op de app over de vier anderen, maar na het uurtje nablijven is Simon overleden door zijn pinda-allergie. Iemand heeft hem vermoord, maar wie? De andere vier leerlingen hebben allemaal een motief, maar wie is de dader? 

 

Toen ik vorige maand op Yalfest was (het meest awesome boekenevenement waar ik ben geweest), waren er een paar ongecorrigeerde leesexemplaren die verkocht zouden worden op dit evenement. Hoewel ik nog niet heel veel interesse had in Een van ons liegt, las ik die dag de beschrijving van het boek en dat sprak mij toch enorm aan. Ik was heel nieuwsgierig geworden, want dit klonk wel als een spannend boek waarin ik mijn Sherlock-skills kon toepassen. Zou ik de dader kunnen ontmaskeren?

Een van ons liegt is een coole combinatie van The Breakfast Club en Pretty Little Liars. De vier leerlingen/verdachten zijn heel verschillend van aard, maar hebben allemaal dingen gemeen: ze hebben bepaalde geheimen die Simon wilde onthullen. Hoewel je al snel erachter komt wat de roddels waren die Simon wilde verspreiden, merkte ik later dat er veel meer achter zit. Bronwyn, Addy, Nate en Cooper hebben meerdere dingen te verbergen en het ontdekken van sommige schokkende openbaringen wisten mij enorm te verbazen. Soms las ik gewoon een bladzijde meerdere malen, puur omdat ik niet kon geloven wat er gebeurd was. De schrijfstijl van McManus was eerst even in komen, maar toen ik eenmaal de personages leerde kennen kon ik haast niet stoppen met lezen!

 

Zeker naar het einde van het verhaal werd het ontzettend spannend en kwamen alle losse eindjes aan elkaar. Verbanden werden gelegd, de plottwisten vlogen mij om de oren en de laatste vragen werden beantwoord. En had ik het goed? Wist ik de dader te ontrafelen? Nou, niet bepaald. Ik had richting het einde van het verhaal wel een aardig idee wie de dader zou zijn, maar uiteindelijk had ik het mis. Wauw, McManus wist mij heel goed op het foute spoor te zetten! Mijn Sherlock-skills lieten mij dus in de steek, maar McManus heeft in ieder geval de schrijfskills aardig te pakken!

 

Een van ons liegt is een boek dat mijn verwachtingen overtrof. Thrillers spreken mij normaal niet aan, maar ik heb wel ontzettend genoten van dit verhaal. Door de diversiteit aan personages en de vele plotwendingen was ik constant geboeid en was het raadsel rondom de dood van Simon ontzettend spannend. Een boek dat ik zeker niet zal vergeten! Nu is het aan jou de kans om je Sherlock-skills te testen door dit boek snel in huis te halen. Weet jij de dader te ontmaskeren?

14 reacties

1 ping

Naar het reactie formulier

 1. Volgens mij is dit echt een boek voor mij! En door jouw goede recensie staat dit boek vanaf nu op mijn TBR. 🙂

  1. Mooi zo, alvast heel veel leesplezier! 🙂

  • Esther op mei 30, 2017 om 6:07 pm
  • Reageer

  Super gaaf!!! en leuke recensie! Ik heb het boek gelijk toegevoegd op goodreads!

  1. Dank je wel, alvast heel veel leesplezier als je hem gaat lezen! 🙂

    • Esther op mei 31, 2017 om 9:10 pm
    • Reageer

    ga ik zeker doen!!!! thnx! 🙂

  • Messi op augustus 17, 2017 om 7:27 pm
  • Reageer

  Wie is de dader?

  1. Dan moet je het boek lezen, dan kom je erachter! Zou beetje jammer zijn als ik de spanning meteen weghaal, vind je niet? 🙂

 2. Ik heb het boek net gelezen. Het was super! Meestal lees ik geschiedenis boeken maar dit was ook zeer boeiend! Ik raad jullie dit aan. Zelf kon ik me vergelijken met een personage en mijn vrienden lijken op de anderen.
  Ps ik ben net 13😜

  • Sanne op november 1, 2017 om 2:05 pm
  • Reageer

  Het lijkt mij een heel leuk boek helemaal door de recensie alleen is het heel eng? Of valt dat wel mee?

  1. Hee Sanne, dat valt best mee hoor! Het einde is uiteraard wel spannend, maar ik gok niet dat je er nachtmerries van kan krijgen, haha! 🙂

  • Jikke op november 9, 2017 om 2:52 pm
  • Reageer

  Heeft het Boek een open of gesloten einde?

  1. Het is een gesloten einde! 🙂

  • Febe Adamczyk op mei 2, 2018 om 3:07 pm
  • Reageer

  Ik ben het helemaal met je eens! Ik begrijp wat je bedoelt met het inkomen van de schrijfstijl, daar had ik in het begin ook wat last van. Maar eens ik er echt in zat moest ik mezelf dwingen het boek weg te leggen.
  Ik denk dat ik er nog geen week in gelezen heb, zo goed is het boek!
  En ook ik vind het heerlijk om mijn innerlijke Sherlock naar boven te halen. Je denkt de hele tijd dat je weet wie het gedaan heeft, maar dan op het einde zie je pas hoe fout je eigenlijk zit. Nog nooit ben ik zo verbaasd geweest door een plottwist.
  En dan de persoonlijke geheimen… Ik denk dat deze mij nog het meest verbaasden. Natuurlijk waren de eerste geheimen wel een beetje voor de hand liggend, als je er even over nadenkt. Maar dat ze zo veel zouden achterhouden had ik nooit gedacht!

  Ik deel zeker de gedachte dat het een geweldig boek is, een echte aanrader!

  • Job op februari 26, 2019 om 3:58 pm
  • Reageer

  Kan je me alsjeblieft het einde vertellen? ik heb het boek gelezen maar moest het weer inleveren voor dat ik het uit had, en ik wil echt graag het einde weten.

 1. […] Wil je een andere mening over dit boek lezen? Lees dan deze recensie van Joost.  […]

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.